16:47 20.01.2018

Для боротьби з негодою в Україні необхідна координація всіх гілок влади – Зубко

2 хв читати
Для боротьби з негодою в Україні необхідна координація всіх гілок влади – Зубко

Віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко відзначає важливість координації роботи всіх гілок влади для ліквідації наслідків негоди і доручив перевірити техніку та системи життєзабезпечення.

"Що стосується подальшої роботи, необхідна координація всіх гілок влади: облавтодорів, "Укравтодору", ДСНС центральної й місцевих, Нацполіції та її регіональних управлінь. Ще раз необхідно переглянути всю техніку, можливість залучення додаткової техніки з сусідніх областей не тільки для розчищення заторів, а й звільнення із заторів великогабаритного транспорту", – сказав він під час засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у суботу в Києві.

Г.Зубко доручив ще раз перевірити системи життєзабезпечення, наявність ремонтних бригад із водо- і теплопостачання, наявність генераторів і палива до них, забезпечення соціальних об'єктів альтернативного постачання.

"Головне питання – це безпека людей. Зрозуміло, що ліквідація наслідків негоди потребує часу, але, з іншого боку, ми точно хотіли б знати, що якщо людина опинилася в заторі десь на трасі або є питання про відновлення роботи систем життєзабезпечення, то люди знаходяться під контролем. Людських жертв необхідно уникнути", – зазначив він.

Зокрема, віце-прем'єр розкритикував роботу влади міста Черкас, де 19 січня виникла надзвичайна ситуація через відключення електро- та водопостачання. "Гроші є, можливості є, потрібна лише організація. Так, є негода, відключення електрики, але по тому, як було організовано підвезення питної води, у нас виникає багато питань. До того ж, люди не були поінформовані про те, як розвивається ситуація", – зазначив він.

Г.Зубко також наголосив, що спільно з Національною поліцією буде опрацьовано питання відповідальності керівників автотранспортних підприємств за те, що на дороги було випущено вантажний транспорт у непідготовленому стані.

"До кінця зими на нас ще чекає непроста ситуація. Але потрібно організовувати роботу", – резюмував віце-прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА