12:31 11.01.2018

ГПУ не підтверджує і не спростовує оригінальність тексту вироку суду про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича, оприлюдненого Al Jazeera

1 хв читати
ГПУ не підтверджує і не спростовує оригінальність тексту вироку суду про спецконфіскацію $1,5 млрд Януковича, оприлюдненого Al Jazeera

Генеральна прокуратура України не може ні підтвердити, ні спростувати автентичність тексту вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року про спецконфіскацію $1,5 млрд злочинної організації колишнього президента України Віктора Януковича, оприлюдненого телеканалом Al Jazeera.

"Ми не можемо ні підтвердити, ні спростувати той документ, який було оприлюднено в результаті розслідування Al Jazeera. Зверну вашу увагу на те, що зазначений документ не має ні підписів, ні печаток", - сказав заступник генерального прокурора України Євген Єнін на брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, справжність документа буде підтверджено згодом, після проведення відповідного аналізу компетентними органами.

Як повідомлялося, 10 січня 2018 року Al Jazeera опублікувала 95-сторінковий текст вироку Краматорського районного суду від 28 березня 2017 року, пізніше засекречений як такий, що містить державну таємницю.

На сайті телеканалу вердикт суду наведено і українською, і англійською мовами. Al Jazeera стверджує, що вирок розкриває схеми, за якими здійснювався грабіж держави за президентства В.Януковича, й запитує, чому рішення суду було засекречено.

Крім того, телеканал зазначає з посиланням на юристів і борців із корупцією, що винесення такого вироку без участі компаній-нерезидентів у закритому режимі дає сильні аргументи цим компаніям домагатися повернення частини або всіх $1,5 млрд, які потрапили під спецконфіскацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА