08:58 09.01.2018

На Google подали до суду за дискримінацію білих чоловіків

2 хв читати
На Google подали до суду за дискримінацію білих чоловіків

Два колишні співробітники Google - Джеймс Дамор і Девід Гудман подали в суд Санта-Клари, штат Каліфорнія, позов до американської корпорації Google. Свого колишнього роботодавця вони звинуватили в дискримінації чоловіків "консервативних політичних поглядів" і тих, що належать до "європеоїдної раси", пише Бі-бі-сі.

Позивачі, як зауважує телеканал, оголосили, що в своїх вимогах представляють усіх співробітників корпорації, які зазнали такої дискримінації. Зокрема, Дамор і Гудман, за даними Бі-бі-сі, стверджують, що Google встановлює "незаконні квоти для найму на посади жінок і представників різного роду меншин". Окрім того, колишні співробітники корпорації звинуватили її в нездатності "захистити працівників консервативних поглядів, в тому числі тих, хто підтримує президента США Дональда Трампа". Таким чоловікам, як зазначається в позові, в компанії "відкрито погрожували і піддавали (їх) переслідуванням". Що саме через це довелося випробувати співробітникам Google, Дамор і Гудман не уточнюють.

У самій корпорації на це, як зазначає телеканал, заявили, що "з нетерпінням" чекають "моменту, коли компанія зможе захиститися проти позову Дамор в суді".

Джеймс Дамор, як нагадує Бі-бі-сі, був звільнений з корпорації Alphabet Inc. (Власник Google) в минулому році. Своєї посади він позбувся після того, як опублікував доповідну записку, в якій передбачав, що жінки менш здатні до роботи в технічних областях через "біологічні відмінності.

Раніше Google в дискримінації звинувачували жінки. Так, департамент праці США, зауважує телеканал, до сих пір проводить щодо корпорації розслідування щодо того, що практика оплати праці в Google порушує закони про рівну зарплату. Відповідне звернення подали три жінки, які раніше працювали в компанії. Корпорація, за їхніми даними, за однакову роботу платила жінкам менше, ніж чоловікам.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА