20:20 22.11.2017

Кремль узяв курс на легітимізацію окупованих територій, зокрема ПМР

2 хв читати
Кремль узяв курс на легітимізацію окупованих територій, зокрема ПМР

Росія намагається легітимізувати окуповані території, зокрема Придністров'я, вважає народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Ірина Фріз.

"Кремль узяв курс на легітимізацію окупованих територій. Про це може свідчити проведений у Москві захід за участю Федеральної палати адвокатів Росії, присвячений питанню, чи має право ПМР на міжнародне визнання. Представництво та майданчик цього заходу свідчить про активну підготовку Кремлем чергового засідання переговорної групи в форматі "5+2", - написала І.Фріз на сторінці у Facebook у середу.

За її словами, ключова теза про правомірність визнання ПМР, за яку голосували російські адвокати в Росії, що має статус сторони в придністровському врегулюванні, "нівелює будь-яку експертність та натяки на авторитетність цього форуму".

"Цілком зрозуміло, що Кремль у такий дивний спосіб намагається підготувати бодай якусь інформаційну базу під подані до ООН документи щодо визнання цього маріонеткового утворення з російським військовим контингентом", - додала нардеп.

Водночас, переконана І.Фріз, цим заходом Кремль насправді "продовжує руйнацію позицій РФ як учасника переговорного формату 5+2".

"Україна залишається його прихильником, але мусимо констатувати, що заходи з обговорення перспектив міжнародного визнання ПМР на території РФ, брутально порушують зобов’язання РФ, взяті на себе як стороною переговорного процесу", - підсумувала депутат.

І.Фріз також висловила думку, що активність РФ щодо Придністров'я та в ситуації навколо ОРЛО свідчить про системну та цілеспрямовану політику Росії з ігнорування міжнародних зобов’язань та сприянні гальмуванню процесів із мирного врегулювання в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

Переговори між Ізраїлем і ХАМАС у Каїрі займуть ще кілька днів - ЗМІ

Amnesty International засудила Росію за використання касетних боєприпасів проти мирного населення України

Садік Хан залишився мером Лондона на третій термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА