14:49 15.11.2017

Кабмін схвалив стратегію інтеграції переселенців на період до 2020 року з можливістю пріоритетного права на соцжитло

2 хв читати
Кабмін схвалив стратегію інтеграції переселенців на період до 2020 року з можливістю пріоритетного права на соцжитло

Кабінет Міністрів України схвалив стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб і впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року, яка передбачає можливість надання переселенцям пріоритетного права на отримання соціального і тимчасового житла.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу з умовою його доопрацювання Міністерством закордонних справ та Міністерством юстиції України.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав це рішення серед ухвалених урядом на засіданні без обговорення.

Стратегія, проект якої має агентство "Інтерфакс-Україна", передбачає визначення ефективного механізму забезпечення житлом переселенців, чого планується досягти шляхом надання їм пріоритетного права отримувати соціальне і тимчасове житло.

Також планується використовувати кредитно-фінансові механізми для забезпечення переселенців постійним і доступним житлом; впроваджувати механізми зменшення податкових ставок і звільнення від оподаткування для операцій з надання в оренду фізичними особами житла переселенцям; створити належні умови для надання безоплатної правової допомоги в процесі оформлення договорів оренди житла.

Стратегія передбачає запровадження незалежної прозорої процедури підтвердження та перевірки права власності на житло, землю та інше майно, яке було залишене переселенцями, а також механізму оцінки матеріальної та моральної шкоди та компенсації шкоди, заподіяної внаслідок бойових дій і тимчасової окупації частини території України.

Крім того, стратегія передбачає запровадження з метою гарантії отримання соціальних виплат і пенсій можливості періодичної ідентифікації та здійснення контролю за місцем проживання або перебування переселенців в автоматичному режимі за допомогою електронного реєстру дозволів для переселенців на території проведення антитерористичної операції та інших даних СБУ, електронних реєстрів Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби.

Міністерству з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України доручено за три місяці спільно з Міністерством соцполітики та іншими зацікавленими центральними органами виконавчої влади розробити проект плану заходів щодо реалізації цієї стратегії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА