11:00 15.11.2017

Transparency International Україна очікує реакції Кабміну на інформацію про корупцію в НАЗК

2 хв читати
Transparency International Україна очікує реакції Кабміну на інформацію про корупцію в НАЗК

Кабінет Міністрів України має відреагувати на інформацію про незаконні дії керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та усунути главу НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування, вважає виконавчий директор організації Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

"Дуже сподіваюся, що вони будуть основою для розслідування і за результатами розслідування ми отримаємо інформацію від правоохоронних органів", - сказав Я.Юрчишин на брифінгу в середу в Києві.

За його словами, судячи з заявленої інформації, розслідуванням має займатися за юрисдикцією саме Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

"На час проведення розслідування, не називаючи зараз главу НАЗК винною або невинною, за всіма європейськими стандартами, її треба усунути від виконання обов'язків, щоб вона не могла впливати на саме розслідування", - висловив думку виконавчий директор організації.

Я.Юрчишин зазначив, що оскільки більшість свідків - це самі співробітники НАЗК, втрутитися в ситуацію слід уряду. "Кабінет Міністрів не має можливості звільнити, оскільки законодавство не дає такого функціоналу, але може застосувати дисциплінарні стягнення - порушити питання про відсторонення на час розслідування, і якщо розслідування доведе, що заявник пані Соломатіна аргументовано звинувачує, то тоді будуть більш жорсткі рішення, оскільки це означатиме не лише непрофесіоналізм, а й заангажованість і зловживання службовим становищем", - наголосив він.

"Я дуже чекаю і сподіваюся, що сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів буде реакція, а правоохоронні органи, в цьому випадку НАБУ, оперативно розпочнуть розслідування", - підсумував виконавчий директор Transparency International Україна.

Як повідомлялося, 14 листопада керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганна Соломатіна заявила, що перевірки е-декларування фальсифікуються, і попросила антикорупційні органи розслідувати факти неправомірних дій, а главу НАЗК Н.Корчак відсторонити від виконання обов'язків на час розслідування.

Вона також повідомила, що написала заяву про звільнення із займаної посади. Також заяви про звільнення з займаних посад написали ще кілька людей, зокрема керівники інших департаментів НАЗК. За словами Г.Соломатіної, наразі вона на лікарняному, але їй відомо, що вже підготовлено наказ про її звільнення.

НАЗК заявило, що оприлюднені Г.Соломатіною дані не відповідають дійсності, через що агентство подасть позов до суду з вимогою спростувати озвучену інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АВСТРАЛІЯ ВИДІЛЯЄ УКРАЇНІ ПАКЕТ У 100 МЛН ДОЛАРІВ - МІНІСТР ОБОРОНИ МАРЛЗ

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА