20:35 02.11.2017

Школи зобов'язані опублікувати свою фінансову звітність до 1 грудня

2 хв читати
Школи зобов'язані опублікувати свою фінансову звітність до 1 грудня

Школи зобов'язані опублікувати свою фінансову звітність за доходами і видатками до 1 грудня, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України.

"Значна частина норм закону "Про освіту" вже вступила в силу, зокрема школи вже зараз зобов'язані оприлюднювати фінансову звітність за фінансовими доходами і видатками установ, незалежно від того, йдеться про державні кошти, чи про благодійні внески батьків", - йдеться в повідомленні.

На думку міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, прозора фінансова звітність шкіл дасть можливість розвіяти міф, що батьки практично повністю фінансують освіту.

"Прозора фінансова звітність, по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає в шкільну освіту і яку частку становить цей тіньовий бюджет освіти, а по-друге, нарешті, надати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти", - наводить прес-служба слова міністра під час наради з керівниками всіх обласних управлінь освіти України.

Під час наради було вирішено, що фінзвітність необхідно опублікувати до 1 грудня. "Протягом грудня потрібно провести моніторинг виконання закону. На жаль, у нас часто буває так, що якщо вимогу закону не підкріплено певною відповідальністю, вона просто не виконується. Тому було б правильно, якби ті заклади, які не виконають вимогу, були відповідальними , наприклад, керівники отримали догану", - додала міністр.

Як повідомлялося, Верховна Рада 5 вересня ухвалила новий закон "Про освіту", згідно з яким вводиться 12-річне навчання, а також підвищення мінімальної заробітної плати вчителів поетапно до 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА