12:02 21.10.2017

Порошенко доручив розробити план заходів з розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр"

2 хв читати
Порошенко доручив розробити план заходів з розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр"

Президент України Петро Порошенко створив Організаційний комітет з питань перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" і затвердив його персональний склад.

Як повідомила прес-служба глави держави, П.Порошенко підписав відповідний указ № 331/2017 20 жовтня.

Співголовами Організаційного комітету є Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін. Передбачається, що співголови оргкомітету можуть у разі потреби вносити зміни до його персонального складу, утворювати робочі групи для забезпечення його діяльності, залучати до роботи в ньому представників органів виконавчої влади, наукових установ, громадських об'єднань, а також вітчизняних та іноземних учених, експертів.

Кабінет Міністрів має забезпечити розроблення на основі пропозицій оргкомітету та затвердити у тримісячний строк план заходів з перспективного розвитку Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр". Зокрема, передбачити проведення в установленому порядку міжнародного конкурсу проектів меморіального комплексу Заповідника, забезпечити завершення роботи з уточнення меж та зон охорони Заповідника, опрацювати питання щодо можливості їх розширення, а також уточнення переліку пам'яток, інших об'єктів, що знаходяться на його території.

Також має бути опрацьовано питання створення музею історії Бабиного Яру та інших об'єктів з увічнення пам'яті жертв Голокосту, пам'яті жертв інших злочинів, скоєних нацистами під час окупації міста Києва та населених пунктів України щодо мирних жителів, військовополонених, учасників українського визвольного руху.

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА