18:35 27.09.2017

Евакуація жителів населених пунктів поблизу складів із боєприпасами в Калинівці триває

2 хв читати
Евакуація жителів населених пунктів поблизу складів із боєприпасами в Калинівці триває

Понад 30 тис. жителів населених пунктів, розташованих поблизу військових складів у Калинівці (Вінницька обл.), де сталася пожежа й вибухи боєприпасів, евакуйовано, цей процес триває, повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 17.30 евакуйовано понад 30 тис. людей. Заходи з евакуації населення тривають. Для перевезення евакуйованого населення залучено 71 транспортний засіб, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологів ДСНС", - ідеться в повідомленні служби.

Авіація ДСНС здійснила 11 скидань води на осередки пожежі, де знижена небезпека.

У місцях безпечного розміщення евакуйованого населення організовано гаряче харчування та медичне забезпечення.

У ДСНС нагадали, що наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 км від Калинівки.

Відключено лінії електропередач Калинівка - Укрфлора та Калинівка - Лаврівка. Також відключено газопостачання сіл Дорожнє, Медвідка та Лаврівка.

Як повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, обстановка на складах боєприпасів стабілізувалася. Станом на 17.00 інтенсивність вибухів скоротилася до 3-4 на хвилину.

На місці ліквідації працюють 6 пожежних танків. Для знешкодження вибухонебезпечних предметів прибули 15 груп розмінування та 18 одиниць техніки. Загалом до ліквідації наслідків НП залучено понад 700 військовослужбовців ЗСУ.

У Генштабі знову наголосили, що інформація про наявність хімічної зброї на складах озброєнь ЗСУ не відповідає дійсності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА