17:55 18.09.2017

ЄБА відзначає подальше скорочення кількості міжнародних клінічних досліджень лікарських засобів в Україні

2 хв читати

Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) відзначає подальше скорочення кількості міжнародних клінічних досліджень лікарських засобів, що виробляються в Україні.

Як повідомила виконавчий директор комітету охорони здоров'я ЄБА Наталія Сергієнко, згідно з офіційною статистикою, останнім часом відзначалося зменшення кількості реєстрованих проектів міжнародних багатоцентрових досліджень, в яких бере участь Україна. Зокрема, в 2014 році було зареєстровано 188 таких досліджень, у 2015-му - 144, у 2016-м - 135. Наразі в Україні проводиться загалом 416 клінічних досліджень, зокрема дослідження, розпочаті в 2017 році та в попередні роки .

"У будь-якому разі, в Україні кількість проведених і щорічно реєстрованих досліджень нижча, ніж у країнах ЄС і в країнах пострадянського простору, які не входять до ЄС. Наприклад, наразі в Румунії проводяться 540 досліджень, у Польщі - 1428, в Італії і Іспанії - понад 3000 ", - сказала вона.

Експерт зазначила, що завдяки клінічним дослідженням пацієнти отримують додаткову можливість діагностики та безкоштовного лікування інноваційними продуктами.

"Ми б хотіли, щоб уряд звернув більше уваги на необхідність розвитку потенціалу сфери клінічних досліджень, яка приносить в Україну наукові інвестиції. Розвиток сфери клінічних досліджень позитивно вплинув би на інвестиційну привабливість нашої країни", - наголосила М.Сергієнко.

Як повідомлялося, експерти ЄБА констатували скорочення кількості клінічних випробувань лікарських засобів в Україні в 2015 р на 25% порівняно з 2014 роком. Вони пов'язували це з непростою політичною ситуацією, відсутністю реформування в сфері охорони здоров'я загалом, а також з вимушеним перенесенням проектів "Клінічні дослідження" зі сходу України та Криму до інших регіонів України.

Відповідно до внутрішньої статистики, зібраної Комітетом охорони здоров'я ЄБА, в середньому на рік в Україні в рамках міжнародних багатоцентрових проектів клінічних випробувань проходять лікування понад 10 тис. пацієнтів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА