14:31 29.08.2017

"Південмаш" готує до відправки європейському замовнику чергову партію ракетних двигунів

2 хв читати
"Південмаш" готує до відправки європейському замовнику чергову партію ракетних двигунів

ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (ПМЗ, Дніпро) готує до відправки європейським партнерам із промислової кооперації в проекті Vega чергову партію серійних ракетних двигунів для європейської ракети-носія (РН), повідомила прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, у другому кварталі поточного року ПМЗ виготовило і готує до відправки замовнику два рідинних ракетних двигуни (РРД) РД-843.

РН Vega розробило Європейське космічне агентство (ESA) спільно з Італійським космічним агентством (ASI). Вона призначена для виведення на сонячно-синхронну орбіту заввишки 1200 км супутників масою до 1200 кг або на полярну орбіту заввишки 700 км супутників масою 1500 кг.

Контракт на розробку, кваліфікацію і поставку маршового двигуна четвертого ступеня для РН Vega між ДП "КБ "Південне", ДП "Південмаш"(обидва - Дніпро) та італійської Avio SpA був підписаний в лютому 2004 року. За даними розробника, новий рідинний двигун для європейської РН базується на основі ступені розведення міжконтинентальної балістичної ракети-носія (МБР) РС-20 (за класифікацією НАТО SS-18 "Satan").

У квітні 2012 року партнери уклали трирічний, з правом пролонгації, контракт з AvioSpA на поставку перших серійних двигунів, у липні 2017 року сторони продовжили контракт до 2020 року.

Запуски РН Vega здійснюються з європейського космодрому Куру у Французькій Гвіані. Успішний пробний запуск РН Vega здійснено у лютому 2012 року, з травня 2013 року ЕSА початок комерційної експлуатації нової РН.

На сьогоднішній день за програмою Vega виконано 10 пусків, з них два запуски - у 2017 році. Так, у березні РН Vega вивела на орбіту супутник Sentinel-2B глобальної європейської системи дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) Copernicus, а в серпні - франко-ізраїльський супутник Venμs системи Copernicus і італійський розвідувальний супутник OPTSAT-3000.

Уряд України і ESA підписали угоду про співпрацю в сфері використання космічного простору в мирних цілях ув 2008 році. До складу ESA входять 17 європейських країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА