16:52 07.08.2017

"Нафтогаз" розпочав імпорт газу через свою швейцарську "дочку"

1 хв читати
"Нафтогаз" розпочав імпорт газу через свою швейцарську "дочку"

НАК "Нафтогаз України" у липні розпочав імпортувати газ через свою швейцарську "дочку" Naftogaz Trading Europe S.A. (NGTE, раніше - Naftogaz Overseas), пише OilNews з посиланням на дані консалтингової групи "А-95" (Київ).

При цьому, як зазначає видання, обсяг газу, поставленого за такою схемою в середині липня, становив близько 7 млн куб. м.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" планує в 2017 році імпортувати через свою швейцарську "дочку" Naftogaz Trading Europe S.A. (NGTE, раніше - Naftogaz Overseas) 1,7 млрд куб. м газу, або 20% від запланованого (8,5 млрд куб. м).

Згідно з фінансовим планом НАК на 2017 рік, стратегія NGTE на 2017-2020 рр. передбачає здійснення через неї всіх закупівель імпортного газу, окрім закупівель за кредитними договорами з міжнародними фінансовими організаціями.

Це адасть можливість НАК вийти на європейські газові хаби і біржі, залучати торгове фінансування від європейських банків, оптимізувати свої портфоліо договорів і активів на європейському газовому ринку.

Раніше, 13 червня 2017 року, наглядова рада "Нафтогазу" дозволила укласти рамкову угоду з NGTE на поставку і прийом природного газу орієнтовною вартістю 148,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА