12:19 10.05.2017

Танкісти покажуть на танковому біатлоні НАТО в середу злагодженість взводів у обороні та знищенні цілей

2 хв читати
Танкісти покажуть на танковому біатлоні НАТО в середу злагодженість взводів у обороні та знищенні цілей

У середу, 10 травня, під час третього дня Strong Europe Tank Challenge 2017, який проходить в Німеччині, танкісти країн-учасниць будуть демонструвати злагодженість взводів в обороні і ліквідації цілей, повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю Збройних сил України.

"Сьогодні, 10 травня, українські танкісти демонструватимуть злагодженість взводу в обороні і знищувати цілі з "опорного пункту", - йдеться в оприлюдненому на сайті Міноборони України в середу вранці повідомленні.

В українській оборонному відомстві поінформували, що в другий день змагань, 9 травня, українська команда змагалась у стрільбі з пістолета і виконанні завдань з пошуку і розпізнаванню цілей.

"Наші танкісти стріляли з вітчизняного пістолета "Форт" із трьох положень: лежачи, з коліна та стоячи. Вогняне вправа виконувалася в складі екіпажів і завершилося стріляниною командира танка з вежі бойової машини", - йдеться в повідомленні.

На етапі ж пошуку і розпізнавання цілей необхідно було визначити кількість особового складу супротивника, його озброєння і техніку. Час виконання завдань становив 30 хвилин.

Танковий біатлон армій країн-членів НАТО "The Strong Europe Tank Challenge" проходить на одному з військових полігонів у Німеччині з 7 по 12 травня. У міжнародних змаганнях бронетанкових підрозділів армій країн-членів НАТО беруть участь танкові взводи з армій США, Німеччини, Австрії, Франції, Польщі та України.

Танкісти армії США виступають на танках типу "Абрамс - M1A2", французькі - на Leclerc, а німецькі, польські австрійські танкісти - на різних модифікаціях танка "Леопард".

Україну на змаганнях представляють танкісти 14-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ на модернізованих танках типу Т-64БВ (4 основних та 1 запасний). До складу української делегації увійдуть не тільки власне танкісти зазначеного взводу, а й представники Харківського бронетанкового заводу, медики, екіпаж ремонтно-евакуаційної машини та інші фахівці, які будуть забезпечувати участь українського підрозділу в змаганнях, - всього 32 людини.

Програма танкового біатлону передбачає дві основні частини - бойові стрільби підрозділів як у наступі, так і в обороні, а також виконання вправ з штатної стрілецької зброї - пістолетів (українські танкісти будуть виконувати вправу з вітчизняного пістолета марки "Форт").

Крім цих видів, військовим також доведеться продемонструвати своє вміння в таких видах програми, як виклик вогневої підтримки, водіння бойових машин (танків), визначення відстані до цілі, ідентифікація (розпізнавання) цілі, тактична медицина і евакуація пораненого, дії при застосуванні противником зброї масового ураження, евакуація пошкодженого (підбитого) танка. Програма змагань передбачає і перевірку фізичних кондицій військових - подолання спеціалізованої смуги перешкод та спортивну естафету.

Судді конкретні бали за підсумками кожного дня змагань не називають - вони будуть оприлюднені тільки наприкінці змагань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА