12:54 27.02.2017

ДМЗ зупинив роботу через брак ЗРС унаслідок блокування залізниці

3 хв читати
ДМЗ зупинив роботу через брак ЗРС унаслідок блокування залізниці

Донецький металургійний завод (ДМЗ), що входить до групи "Донецьксталь", з понеділка зупинив роботу єдиної доменної печі (ДП) №1 у зв'язку з відсутністю залізорудної сировини (ЗРС) внаслідок блокади залізниці в зоні розмежування та припиненням поставок сировини.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник підприємства, в неділю денна зміна виплавила 400 тис. тонн чавуну і домна №1 припинила роботу.

Співрозмовник агентства зазначив, що раніше ДП-1 виплавляла 1,4-1,7 тис. тонн чавуну на добу, в середньому - близько 1,5 тис. тонн. Друга доменна піч давно не вводилася в роботу, працювали однією піччю.

"Причина зупинки - брак саме ЗРС. Кокс постачався з Макіївського КХЗ, проблем з ним не було", - констатував представник підприємства.

У свою чергу, голова Федерації металургів України (ФМУ) Сергій Біленький на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок повідомив, що гірничо-металургійний комплекс України зазнає збитків.

"Не хочеться, щоб у читачів цієї новини (24 лютого агентство повідомляло, що інвесткомпанія Dragon Capital переглянула рівень потенційних місячних збитків холдингу "Метінвест" у зв'язку з зупинкою Єнакіївського метзаводу та ПАТ "Краснодонвугілля" через блокади залізниці в зоні АТО до $6-10 млн з прогнозованих раніше $30 млн - ІФ) з'явився певний оптимізм з приводу того, що ситуація з блокадою не завдає значної шкоди економіці. Мовляв, втрати не такі великі і з блокадою "можна жити". Це не так", - констатував С. Біленький.

При цьому він зазначив, що $6-10 млн втрат "Метінвесту" на місяць - це лише у компанії "Метінвест". На відміну від інших таких компаній вона вертикально інтегрована і, отже, певним чином застрахована від коливань ринку.

"У інших компаній - не так. Збитки країни наростають як сніжний ком від кожного непропущенного через лінію розмежування вагона з металом, рудою, готовою продукцією. Бюджет році недорахується 2,5-3 млрд грн, $2,5 млрд валютного виторгу не прийде в країну, потрібно буде скоротити близько 45 тис. робочих місць, з яких 25 тис. – на контрольованій території. Це велика біда для економіки – з цим треба терміново щось робити", - переконаний глава ФМУ.

Як повідомлялося, ДМЗ-"Донецьксталь" в січні 2017 року скоротив виплавку чавуну на 12,2% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 43 тис. тонн. У грудні було виплавлено 51 тис. тонн чавуну.

Виплавка сталі на підприємстві не здійснюється у зв'язку із закриттям мартенівського виробництва в квітні 2012 року і продовженням будівництва сталеплавильного комплексу.

ДМЗ у 2016 році збільшив виплавку чавуну на 38,2% порівняно з 2015 роком - до 778 тис. тонн.

ПРАТ "Донецьксталь-метзавод" створено на виробничих потужностях Донецького металургійного заводу (ВАТ "ДМЗ). Спеціалізується на виробництві металургійної продукції (60% валового доходу) та торгівлі коксом (40%).

ДМЗ входить до групи "Донецьксталь", у складі якої також ПРАТ "Донецьксталь" – металургійний завод", АТ "Ясинівський коксохімічний завод", АТ "Макіївський коксохімічний завод", АТ "Шахтоуправління "Покровське" (раніше - "Червоноармійська-Західна №1") тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА