15:15 29.01.2017

Авдіївський коксохім працює на одному уводі ЛЕП внаслідок обстрілу

2 хв читати
Авдіївський коксохім працює на одному уводі ЛЕП внаслідок обстрілу

Авдіївський коксохімічний завод (АКЗ), найбільше в Європі коксохімічне підприємство, що входить до групи "Метінвест", після обстрілу лінії розмежування в зоні АТО працює на одному уводі електроенергії внаслідок обриву лінії електропередач.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Метінвесту" в неділю, АКХЗ не зупиняло своєї роботи.

"Ситуація складна - один увід електроенергії з двох, що діяли (загалом їх чотири), перебитий, зараз підприємство на одному уводі", - констатували в "Метінвесті".

"Авдіївка без світла. АКХЗ на одному енергоуводі з 4-х", - підтвердив генеральний директор підприємства Муса Магомедов в Facebook в неділю.

Як повідомляв голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Павло Малихін, в неділю вдень була знеструмлена прифронтова Авдіївка (Донецька обл.), де з раннього ранку бойовики здійснюють інтенсивні артилерійські обстріли позицій Збройних сил України і влучають у житловий сектор.

"Обстріли тривають із самого ранку, і постійно в районі промзони. Зараз, буквально сім хвилин назад, місто було знеструмлене. З'ясовуємо, в чому причина, і вживатимемо певні заходи", - повідомив він в ефірі телеканалу "112.Україна" близько 13.30 неділі.

Відповідаючи на запитання, яка ситуація з теплопостачанням, П.Малихін поінформував, що оскільки опалення йде від заводу, то воно в місті є.

Раніше начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що бойовики в неділю вранці обстріляли житловий сектор м. Авдіївки в районі вул. Заводської і Сєдове, внаслідок чого поранень дістали дві людини.

Говорячи про стан поранених, П.Малихін повідомив, що обох постраждалих – чоловіка та жінку, доставили в лікарню, де їм було надано медичну допомогу. Їхній стан наразі стабільний

АКХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Випускає 31 вид продукції, основним з яких є кокс для металургії. Продукція поставляється як на українські підприємства, так і закордонним компаніям. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

З початку ведення бойових дій АКХЗ зупинявся 13 разів. Підприємство неодноразово обстрілювали. На його території розірвалося понад 320 снарядів, дев'ять працівників заводу загинули, понад 50 осіб дістали поранень.

АКХЗ входить до групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА