17:15 24.01.2017

Затримано ще трьох підозрюваних у "газовій справі" Онищенка

3 хв читати
Затримано ще трьох підозрюваних у "газовій справі" Онищенка

Національне антикорупційне агентство України (НАБУ) затримало колишнього першого заступника та заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування", а також їх підлеглу в рамках кримінального провадження про зловживання депутатів та вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.

"Сьогодні прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру та відповідно детективами НАБ України затримано ще трьох підозрюваних у кримінальному провадженні за підозрою О.Онищенка та низки осіб у заволодінні грошовими коштами ПАТ "Укргазвидобування", а саме колишнього першого заступника та заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування", а також їх підлеглу - начальника одного з управлінь", - написав Н.Холодницький на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За його словами, зазначені особи, маючи прямі повноваження, умисно не вживали заходів до припинення незаконної діяльності, таких як відкликання довіреності на продаж газу та розірвання договорів про так звану спільну діяльність.

"Вступивши у злочинну змову з представниками злочинної організації, в створенні та керівництві якої власне й підозрюють О.Онищенка, використовуючи службове становище та виконуючи відведену їм роль, сприяли заволодінню грошовими коштами ПАТ "Укргазвидобування", - зазначив Н.Холодницький.

За словами керівника САП, за умови належного виконання затриманими особами своїх обов'язків з правового захисту інтересів підприємства та звернення до суду з позовами про розірвання договорів про спільну діяльність із ТОВ "Фірма ХАС", ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Карпатнадраінвест", афілійованими з О.Онищенком, можна було б уникнути збитків у розмірі 740 млн грн, підтверджених судово-економічною експертизою.

Крім того, Н.Холодницький повідомив, що САП розпочала кримінальне провадження щодо рішення Господарського суду Харківської області, яким ПАТ "Укргазвидобування" зобов'язане передати заарештований раніше газ, видобутий у рамках спільної діяльності ТОВ "Карпатнадраінвест".

"При цьому ухвалу про накладення арешту на майно (газ) було пред'явлено судді у судовому засіданні, та це не завадило прийняти зазначене рішення. За цим фактом Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала кримінальне провадження", - написав Н.Холодницький.

Як повідомлялося, О.Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу у рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко покинув територію держави.

8 серпня 2016 року його було оголошено в національний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА