11:40 21.12.2016

Онищенко має намір 22 грудня дати свідчення НАБУ у скайп-режимі

2 хв читати
Онищенко має намір 22 грудня дати свідчення НАБУ у скайп-режимі

Оголошений в національний розшук народний депутат України Олександр Онищенко заявив, що 22 грудня в режимі відео конференції дасть свідчення Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

"Вони (НАБУ - ІФ) погодилися зі мною завтра на скайп-конференцію",- сказав О. Онищенко на прес-конференції за допомогою скайпу в середу.

Як повідомлялося, О. Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ також заявили про початок досудового слідства щодо О. Онищенка за ознаками державної зради.

На початку грудня 2016 року оголошений в національний розшук депутат О. Онищенко, що наразі перебуває за межами України, звинуватив Адміністрацію президента України Петра Порошенка в "купівлі" голосів у парламенті через нього і кількох інших депутатів.

За інформацією ЗМІ, протягом року О. Онищенко записував свої бесіди з П. Порошенком на ручний годинник з диктофоном. Депутат повідомив, що передав цей компромат американським спецслужбам 29 листопада.

Заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості О. Онищенка за статтею про одержання хабара. Детективи вже звернулися до О. Онищенка з проханням надати всі записи для розслідування цієї справи. "Ми звертаємося до Онищенка з проханням надати всі записи, а краще приїхати, ми вас чекаємо", - сказав Н.Холодницький. Поки, за його словами, заяви нардепа видаються голослівними, без жодних підтверджень.

Керівник НАБУ Артем Ситник також заявляв, що допускає допит О. Онищенка за допомогою відеозв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА