17:16 05.12.2016

НАЗК запрошує Лещенка ознайомитися з протоколом адмінпорушення під час купівлі квартири до кінця дня або 6 грудня

2 хв читати
НАЗК запрошує Лещенка ознайомитися з протоколом адмінпорушення під час купівлі квартири до кінця дня або 6 грудня

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) запрошує народного депутата України Сергія Лещенка прибути до кінця дні 5 грудня або на 9:00 6 грудня на процедуру ознайомлення з адміністративним протоколом про виявлені в результаті перевірки факту купівлі їм квартири в Києві ознак адміністративного правопорушення.

"Національне агентство із запобігання корупції офіційно повідомило народному депутату Сергію Лещенку про те, що з метою здійснення всіх процесуальних заходів, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, уповноважена особа Національного агентства очікує народного депутата особисто. Сьогодні до НАЗК прибув адвокат С.Лещенка і повідомив офіційну причину відсутності свого клієнта ", - йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

У ньому наголошується, що сам С.Лещенко не прибули в НАЗК, оскільки о 10:00 він мав бути присутнім на судовому засіданні в Подільському районному суді Києва у справі за позовом міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а також Генеральна прокуратура України викликала його для участі в допиті в якості свідка в рамках кримінального провадження.

Офіційним листом представнику С.Лещенка було повідомлено, що протягом дня сьогодні та завтра, 6 грудня, на 9:00 народного депутата очікують в НАЗК особисто. Згідно з процедурою, протокол після ознайомлення буде передано на засідання НАЗК для ухвалення рішення про доцільність направлення матеріалів справи до суду.

Як повідомлялося, за результатами перевірки НАЗК встановило, що під час купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва С.Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. На момент придбання нерухомості С.Лещенко був народним депутатом, тобто суб'єктом, на якого поширюються вимоги закону "Про запобігання корупції". Таким чином, він отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки склала 1 млн 801 тис. 648 грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА