10:49 01.12.2016

НАЗК у купівлі квартири Лещенком виявило адмінпорушення і запрошує його 1 грудня ознайомитися з протоколом

3 хв читати
НАЗК у купівлі квартири Лещенком виявило адмінпорушення і запрошує його 1 грудня ознайомитися з протоколом

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) завершило перевірку факту придбання квартири в Києві народним депутатом України Сергієм Лещенком, в діях депутата виявлені ознаки адміністративного правопорушення.

"НАЗК встановило, що при купівлі квартири загальною площею 192 кв. м і вартістю 7 млн 550 тис. грн у новому будинку в історичному центрі Києва Сергій Лещенко отримав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. Перебуваючи на момент придбання нерухомості на посаді народного депутата України, тобто суб'єкта, на якого поширюються вимоги статей 23, 24 закону України "Про запобігання корупції", Сергій Лещенко отримав подарунок, вартість якого в 1307,43 разів перевищила мінімальну заробітну плату (загальна сума знижки становила 1 млн 801 тис. 648 грн)", - зазначено в повідомленні прес-служби НАЗК у четвер.

Агентство також повідомляє, що розпочато процедуру ознайомлення С. Лещенка з протоколом про адміністративне правопорушення. "З метою забезпечення прозорості процесу та уникнення політичних маніпуляцій народному депутату було запропоновано здійснювати відеофіксацію, від якої він категорично відмовився", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляє в четвер прес-служба НАЗК, С. Лещенко відмовився знайомитися з адміністративним протоколом без свого адвоката.

Тому Національне агентство запрошує народного депутата та його захисника прибути сьогодні, 1 грудня 2016 року, у будь-який час до агентства для завершення процедури ознайомлення з протоколом.

Як повідомлялося, на початку вересня стало відомо, що нардеп С. Лещенко придбав у центрі Києва квартиру площею 192 кв. м, що викликало великий суспільний резонанс.

Сам депутат спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження в період роботи в "Українській правді", кошти А. Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, взяті в борг у керівника "УП" О. Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок. "Квартира оформлена на мене, а Настя буде її співвласницею після завершення процедури розлучення (з її нинішнім чоловіком – ІФ). У декларації за 2016 рік все це буде відображено", – повідомив С. Лещенко.

Депутат також розповів про свої доходи: "Це зарплата депутата, це дохід від журналістської діяльності в журналі "Новий час" - я є координатором журналістських розслідувань у цьому журналі, і це дохід від публікацій за кордоном. Це дохід від викладання в Українському католицькому університеті, і це дохід від проекту посольства Нідерландів. ... Плюс ще дохід від продажу книжок".

С. Лещенко пізніше попросив НАБУ і НАЗК здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс". Він зазначає, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

19 вересня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив, що у процедурі придбання квартири С. Лещенком вбачаються ознаки адміністративного правопорушення про корупцію. За його словами, матеріали будуть передані до НАЗК для оформлення адмінпротоколу.

20 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири депутатом з фракції "Блок Петра Порошенка" С. Лещенком 20 вересня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА