12:09 21.11.2016

Порошенко присвоїв звання Герой України загиблим у зоні АТО учасникам Майдану Андрію Снітку та Сергію Табалі

2 хв читати
Порошенко присвоїв звання Герой України загиблим у зоні АТО учасникам Майдану Андрію Снітку та Сергію Табалі

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Герой України двом учасникам Майдану - Андрію Снітку та Сергію Табалі, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-служба глави держави в понеділок, відповідні укази П.Порошенко підписав 21 листопада.

Як зазначено, з перших днів Революції гідності А.Снітко брав активну участь у протестному русі, а з початком збройної агресії Росії вступив добровольцем і проходив службу у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення "Азов" Головного управління МВС України. У липні-серпні 2014 р. проявив сміливість і мужність під час низки бойових операцій зі звільнення міста Маріуполя Донецької області. 20 серпня 2014 р. поблизу м. Іловайська Донецької області у складі групи здійснював бойове завдання. Під час зачистки території від терористів у групу було кинуту ручну гранату й А.Снітко накрив своїм тілом гранату, чим врятував своїх побратимів від загибелі ціною власного життя. Йому було 18 років.

Із грудня 2013 р. також вісімнадцятирічний С.Табала (позивний "Сєвєр") був активним учасником Революції гідності. У зону проведення АТО пішов він добровольцем. Воював у донецькому аеропорту, був поранений. С.Табала загинув 6 листопада 2014 р. від вибуху артилерійського снаряда під час штурму бойовиками диспетчерської вежі донецького аеропорту.

С.Табала похований на Алеї слави Центрального міського кладовища в рідному місті Суми. Ім'ям С.Табали названо вулицю, на його честь встановлено меморіальну дошку в Сумській спеціалізованій школі №9.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА