14:22 17.11.2016

Генпрокуратура направила до НАЗК матеріали щодо чотирьох нардепів

2 хв читати

Генеральна прокуратура України встановила факти неподання та несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані чотирьох народних депутатів України.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генпрокуратури, за результатами опрацювання відомостей, внесених до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлені факти неподання та несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані народних депутатів України та інших суб'єктів декларування.

"Так, чотири народних депутати України, які після 1 вересня 2016 року придбали транспортні засоби або отримали дохід від відчуження нерухомого або рухомого майна, у десятиденний строк не повідомили про це до Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом подання електронного повідомлення до реєстру", - зазначеноо в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що подання таких повідомлень передбачено ст. 52 закону України "Про запобігання корупції" - у разі отримання суб'єктом декларування доходу або придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня відповідного року (у 2016 році – 68 900 грн).

"Так, один з народних обранців не повідомив Національному агентствоу з питань запобігання корупції про придбання мотоцикла Harley-Davidson, 2012 року випуску за 141 тис. грн, а другий – автомобіля Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску за 0,5 млн грн. Інший народний депутат України не подав електронного повідомлення про отримання доходу в розмірі 100 тис. грн від відчуження автомобіля Lexus LX 570 2010 р. в.", - зазначено в повідомленні.

У відомстві наголошують, що невиконання цих вимог є правопорушенням, пов'язаним з корупцією, і призводить до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Генеральною прокуратурою України матеріали щодо суб'єктів декларування, які порушили вимоги фінансового контролю, передані до агентства для вжиття заходів для притягнення їх до відповідальності. Співпраця з Національним агентством з питань запобігання корупції триває", - зазначили у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА