14:08 16.11.2016

"Укроборонпром": Міноборони в 2016 р. розмістило на підприємствах держконцерну лише третину замовлень за лінією ДОЗ

1 хв читати
"Укроборонпром": Міноборони в 2016 р. розмістило на підприємствах держконцерну лише третину замовлень за лінією ДОЗ

Обсяг розміщених Міністерством оборони України у 2016 році за лінією держоборонзамовлення (ДОЗ) робіт на підприємствах держконцерну "Укроборонпром" оцінюється в 4,4 млрд грн, або 32,6% запланованих на ГОЗ коштів, повідомила прес-служба держконцерну.

"З розподілених державою 13,5 млрд грн, які передбачені на ремонт, модернізацію та виготовлення нового озброєння, "Укроборонпром" отримав замовлення лише на 4,4 млрд грн", - зазначено в повідомленні.

За даними прес-служби, у загальному обсязі отриманих держконцерном у рамках ДОЗ коштів на ремонт військової техніки було направлено 1,6 млрд грн, на створення нових зразків озброєнь – 2,8 млрд грн.

У держбюджеті-2016 на розвиток озброєнь і військової техніки (ОВТ) за лінією Міноборони передбачено 2 млрд 007,37 млн грн, що на 61,7% менше, ніж у 2015 році.

На сьогоднішній день одержувачами бюджетних призначень за лінією ДОЗ, крім Міноборони, виступають ГУР МОУ, МВС (для потреб Нацгвардії), Держприкордонслужба, ДКАУ, Управління держохорони, СЗР, Держспецзв'язку, СБУ і МЕРТ.

За даними МЕРТ, у 2015 році виконавцями ДОЗ виступили 78 підприємств, з них 54 (69%) становили підприємства-учасники держконцерну "Укроборонпром".

Водночас, згідно з деякими експертними оцінками, на сьогоднішній день в приватному секторі ОПК України працюють близько 100 приватних підприємств і компаній, які виробляють понад 2/3 оборонної продукції в інтересах сектора безпеки і оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА