15:25 15.11.2016

ФДМ повідомляє про понад 10 заявок на купівлю ГЕС та інтересантів на УБРР і ОПЗ

2 хв читати
ФДМ повідомляє про понад 10 заявок на купівлю ГЕС та інтересантів на УБРР і ОПЗ

Фонд державного майна повідомляє про високий інтерес інвесторів до приватизації гідроелектростанцій на Південному Бузі та наявності потенційних покупців Українського банку реконструкції і розвитку (УБРР) та Одеського припортового заводу (ОПЗ).

"Ми вже маємо більше десяти заявок на кожну ГЕС, причому більшість інтересантів - іноземці. Є зацікавлені в купівлі УБРР і ОПЗ", – написав глава ФДМ Ігор Білоус у своєму блозі в Facebook у вівторок.

Він зазначив, що, на відміну від самих заявників, Фонд не має права розголошувати назв компаній, країни їхнього походження та кількість, а також коментувати чиїсь заяви.

В. Білоус наголосив, що ФДМ готує прозорі та відкриті конкурси і чекаємо всіх претендентів, а остаточний список учасників визначать конкурсні комісії.

"Адресна приватизація давно пішла в небуття. Ми ставимо всіх в однакові умови, відповідно до законодавства. Тому для нас що більше заявників - то краще. Конкуренція дає шанс зробити більше кроків і істотно збільшити стартові ціни", – вказав глава Фонду.

Як повідомлялося, ФДМ призначив на 22 і 24 листопада конкурси з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу цілісних майнових комплексів (ЦВК) Костянтинівської та Мігейської гідроелектростанцій (ГЕС), розташованих на річці Південний Буг, за стартовою ціною відповідно 13,761 млн грн і 10,863 млн грн. Кінцевий термін прийому заяв на них – відповідно 14 і 16 листопада.

Конкурс з реалізації 99,9945% акцій УБРР за стартовою ціною 82,827 млн грн заплановано на 30 листопада, а заявки на нього приймаються до 24 листопада.

Продаж 99,567% акцій ОПЗ призначена на 14 грудня 2016 року. Початкова ціна – 5,16 млрд грн, крок торгів – 150 млн грн. Звертатися до ФДМ з ініціативою укладення договорів про конфіденційність потенційні покупці можуть до 29 листопада 2016 року, а прийом конкурсної документації та остаточного проекту договору купівлі-продажу завершується 6 грудня.

ПРАТ "Укрнафтобуріння", в якій на серпень 2016 року мали інтерес бізнесмен Ігор Коломойський і народний депутат Віталій Хомутинник, і кіпрська Glenshee Holdings Ltd., яка на червень 2010 року була пов'язана з бізнесменом Олександром Ярославським, 14 листопада повідомили про те, що претендують на купівлю ОПЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА