20:25 01.11.2016

Міятович засмучена новиною про відставку Аласанії

2 хв читати

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович (Dunja Mijatović) заявляє, що засмучена новиною про відставку Зураба Аласанії з посади генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ).

"Засмучена новиною про відставку Зураба Аласанії. Він зробив великий внесок у розвиток телеканалу "UA: Перший" в Україні", - написала Д.Міятович на своїй сторінці в соцмережі Twitter у вівторок.

Як повідомлялося, З.Аласанія заявив, що написав заяву про звільнення з обійманої посади за власним бажанням через проблеми з бюджетом пісенного конкурсу "Євробачення-2017" та аналогічні труднощі з державним фінансуванням формованого в Україні на базі НТКУ Суспільного телебачення і значне психологічне навантаження з огляду на тиск із боку громадськості та політиків.

За його словами, здійснити витрати на проведення в Україні в 2017 р. пісенного конкурсу "Євробачення" "вагою в десятки мільйонів євро" легальним і прозорим шляхом неможливо, і платити свободою - "це за межами мого розуміння відповідальності". "Можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем із бюджетом "Євробачення" і бюджетом майбутнього Суспільного", - пояснив телеменеджер.

З.Аласанія наголосив, що "цей вчинок не є шантажем влади, він є припущенням, що в перехідний період компанію має очолити людина більше компромісна, гнучка, здатна домовлятися і давати раду протилежним інтересам та інтересантам. При цьому гендиректор НТКУ запевнив, що справи він кидати не буде і наступні два тижні передаватиме їх тому, кого буде призначено.

Він наголосив, що ніколи не уникав відповідальності та готовий відзвітувати і відповісти за кожен крок у розбудові Суспільного, "за кожну копійчину, витрачену на цьому безпрецедентному для країни (від того й повільному) шляху". Також менеджер додав, що за минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало.

Кабінет Міністрів України призначив З.Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України 26 березня 2014 р. Кандидатуру З.Аласанії запропонували представники медіаспільноти.

З.Аласанія - журналіст, засновник і директор інформаційного агентства "Медіапорт" (Харків).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА