13:52 24.10.2016

Бойовики у вихідні знову накрили артилерійським і мінометним вогнем житловий сектор Авдіївки

2 хв читати
Бойовики у вихідні знову накрили артилерійським і мінометним вогнем житловий сектор Авдіївки

Незаконні збройні формування не припиняють провокаційних обстрілів позицій Збройних сил України, населених пунктів і районів місцевості на Донбасі, минулими вихідними обстріляли житловий сектор Авдіївки (Донецька обл.) з великокаліберної артилерії, повідомляє прес-центр штабу АТО в понеділок.

"Учора, 23 жовтня, спостережна група української сторони СЦКК отримала від підрозділу ДСНС інформацію, що у місті Авдіївка 22 жовтня внаслідок чергового обстрілу з боку незаконних збройних формувань ОРДО постраждали житловий сектор населеного пункту та міський цвинтар", - йдеться в оприлюдненому на сторінці прес-центру у Facebook у понеділок повідомленні.

На місці події військовослужбовці СЦКК виявили розриви від артилерійських снарядів калібром 152 мм і 122 мм, а також мін калібром 120 мм і 82 мм. "Обстеження місць падіння боєприпасів свідчать, що обстріли ворог здійснював з напрямків населених пунктів Яковлівка, Мінеральне та з боку донецького аеропорту", - йдеться в інформації.

Унаслідок обстрілів руйнувань зазнали житлові будівлі на вулицях Корольова та Соборній, серед яких були і багатоповерхівки.

На місцевому цвинтарі значної шкоди завдали ворожі 122-мм артилерійські снаряди, 120-мм та 82-мм міни. Від їхніх розривів були пошкоджені пам'ятники, хрести, надгробні плити, огорожі між могилами.

"Слід зазначити, що вже не вперше незаконні збройні формування ОРДО обстрілюють цей цвинтар. Останнього разу 122-мм снаряди прилітали сюди в середині вересня, і тоді теж наробили чимало руйнувань", - зазначають у прес-центрі штабу АТО.

Усі ці випадки порушення режиму припинення вогню та використання бойовиками ОРДО забороненого Мінськими домовленостями озброєння військовослужбовці української сторони СЦКК задокументували та передали матеріали фотофіксації представникам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА