17:15 07.10.2016

НАБУ допитало Авакова у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

2 хв читати
НАБУ допитало Авакова у справі "чорної бухгалтерії" Партії регіонів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) допитало міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

"Як і обіцяли, запросили відвідати Національне бюро міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Приводом стали сторінки з так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, які він передав до НАБУ наприкінці вересня", - сказано в повідомленні НАБУ на офіційній сторінці в Фейсбук в п'ятницю.

Як повідомляється, під час допиту міністр А.Аваков у встановленій законом формі пояснив детективам НАБУ, яким чином і звідки до нього потрапили записи.

"Про деталі, на жаль, зараз повідомити не можемо: таємниця слідства", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 29 вересня 2016 року А.Аваков передав в НАБУ кілька оригінальних листів так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

30 вересня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що НАБУ має намір допитати міністра внутрішніх справ України як свідка у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. "Мені не подобаються дозовані викиди інформації. Таке враження, що ми знову перетворюємо виробництво на серіали ... Цього не треба і не можна робити ... Тобто в необхідний час, в необхідний момент через чотири місяці з'являються нові і нові сторінки (щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - ІФ), що може свідчити, що хтось комусь дозовано видає", - сказав керівник САП Назар Холодницький в ефірі рідного з телеканалів.

Наприкінці травня 2016 року було оприлюднено інформацію колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Тріпака, який стверджував, що передав в НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

НАБУ початок розслідування на підставі заяви В.Тріпака за ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

З цих документів випливає, що Партія регіонів займалася фінансуванням інших політичних сил, зокрема представлених у Верховній Раді VIII скликання, заявив тоді генеральний прокурор України Юрій Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА