16:35 30.09.2016

Підписання договору між "Нафтогазом" і ОПЗ на постачання газу заплановано на 4 жовтня

2 хв читати
Підписання договору між "Нафтогазом" і ОПЗ на постачання газу заплановано на 4 жовтня

ПАТ "Одеський припортовий завод" і НАК "Нафтогаз України" підпишуть договір на постачання природного газу 4 жовтня, повідомила прес-служба Фонду держмайна (ФДМ) України в п'ятницю.

"На вівторок, 4 жовтня, заплановано підписання договору з НАК про постачання газу, після чого завод буде запущено", - йдеться в повідомленні.

У ФДМ нагадують, що завод був вимушений зупинитися в ніч із 10 на 11 серпня для запобігання виникненню аварійної ситуації через зниження з боку ПАТ "Укртрансгаз" постачання газу на підприємство через борги.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України постановою від 22 вересня поклав на НАК "Нафтогаз України" спеціальні зобов'язання щодо постачання газу ОПЗ в обсязі до 300 млн куб. м до 31 грудня 2016 року, що дасть змогу запустити завод у жовтні.

За словами голови ФДМ Ігоря Білоуса, НАК повинен буде постачати ОПЗ газ безперебійно, незалежно від наявного боргу, за стандартними для цієї категорії підприємств цінами. Оплату цього боргу буде включено в умови приватизації заводу.

Запуск ОПЗ має позитивно вплинути на інвесторів напередодні повторного конкурсу з продажу 99,567% акцій ОПЗ, який ФДМ планує оголосити наприкінці вересня і провести його через 45 днів на початку листопада. Голова фонду пропонує встановити стартову ціну на рівні близько $150 млн, але вважає, що в результаті зростання конкуренції після зниження стартової ціни завод може бути проданий більш ніж за $300-400 млн. Остаточне рішення про стартову ціну продажу має ухвалити Кабінет Міністрів України.

Перший конкурс, призначений на липень цього року зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), завершився безрезультатно через відсутність заявок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рекордна кількість офіцерів-випускників цьогоріч поповнить Сили оборони України - Умєров

ВР ухвалила за основу законопроєкти про звільнення від ПДВ і митних платежів товарів для виробництва машин для розмінування

Порошенко рекомендує провести другий Саміт миру в Нью-Йорку в межах Генасамблеї ООН

Литва готова домагатися на саміті НАТО визначення шляху України до членства в альянсі - голова Сейму

Кабмін звільнив Мустафу Найєма з посади голови Держагенства відновлення

Окупанти обезголовили українського військового на Донеччині, відкрито провадження - Офіс генпрокурора

Україна залучила вже $11,8 млрд зовнішнього фінансування з початку 2024 року - Шмигаль

Шмигаль: За останній тиждень сумарний оголошений пакет підтримки для нашої енергосистеми становив понад $1 млрд

Шмигаль доручив Міненерго проводити на регулярній основі брифінги про стан енергосистеми

Кабмін України розширив програму "5-7-9" на будівництво та облаштування газотурбінних, газопоршневих і біогазових генераційних установок - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА