18:25 26.09.2016

В адміністрації Порошенка спростували інформацію про переговори щодо купівлі телеканалу "112"

2 хв читати
В адміністрації Порошенка спростували інформацію про переговори щодо купівлі телеканалу "112"

В Адміністрації президента України спростовують інформацію, поширену оголошеним у розшук народним депутатом групи "Воля народу" Олександром Онищенком, про проведення за його участю переговорів про купівлю телеканалу "112" в інтересах президента України Петра Порошенка.

"Інформація, поширена низкою втікачів, які мають проблеми з законом, не відповідає дійсності і спрямована на відволікання уваги від розслідування щодо цих осіб", - прокоментували агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію в прес-службі АП.

У свою чергу, народний депутат фракції БПП Володимир Ар'єв наголошує, що відповідну заяву О. Онищенко щоб довести, що його переслідують за політичними мотивами. "Зараз настає час вирішення Інтерполом питання про його розшуку та екстрадицію. Єдиний шанс бути не виданими Україні – довести, що його "переслідують" з політичних мотивів. Тому і обраний ним шлях прив'язки до Порошенка є логічним - кожен більш-менш професійний адвокат розпише політичну схему переслідування. Для того і роздувається скандал", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Однак наведені аргументи видаються сумнівними. Хоча, якщо Онищенко хоче, то нехай приїде до Києва і розповість про все НАБУ. Тільки ж не приїде. Мета у нього інша", - додав В. Ар'єв.

Як повідомлялося, раніше О. Онищенко заявив, що П. Порошенко намагався через нього купити телеканал "112 Україна" і в нього є переписка з народним депутатом фракції БПП Сергієм Березенком та інвестиційним банкіром, засновником інвестиційної групи ICU Макаром Пасенюком про деталі майбутньої угоди.

М. Пасенюк спростував звинувачення в участі у невдалій операції і назвав заяви О. Онищенка "дурістю і брехнею". За його словами, в травні 2015 року він кілька разів зустрічався з О. Онищенком з ініціативи останнього, оскільки той планував у своїх інтересах купити канал "112", проте на зустрічі з власником і продавцем телеканалу Андрієм Подщипковим з'ясувалося, що останній передумав продавати актив. М. Пасенюк уточнив, що О. Онищенко спочатку мав намір придбати телеканал на власну новостворену компанію і звертався з проханням допомогти у структуруванні потенційної угоди.

С. Березенко в коментарі УП заявив, що не проводив жодних переговорів про купівлю президентом Петром Порошенком "112 каналу".

О. Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

5 липня Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О. Онищенко полишив територію держави. 27 липня генеральний прокурор України підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня було оголошено в національний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА