14:09 22.09.2016

Гречковський написав заяву на відпустку

2 хв читати
Гречковський написав заяву на відпустку

Вища рада юстиції (ВРЮ) звертається до Генеральної прокуратури України з проханням надати докази порушення присяги членом ВРЮ Павлом Гречковським, повідомив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це І. Бенедисюк повідомив у четвер після розгляду членами ВРЮ звернення генерального прокурора України з проханням ініціювати питання про припинення повноважень П. Гречковського.

"Перевірити факти, викладені у листі генерального прокурора, звернутися до генерального прокурора з проханням надати докази, що свідчать про порушення Гречковським присяги члена Вищої ради юстиції", – сказав І. Бенедисюк журналістам.

Члени ВРЮ також прийняли рішення взяти до відома прохання П. Гречковського про тимчасове відсторонення від виконання обов'язків на час слідства.

Пізніше журналістам І. Бенедисюк пояснив, що П. Гречковський написав заяву на відпустку і ВРЮ наразі цим і обмежиться.

"Він вже подав заяву про відпустку і таким чином на сьогоднішній день буде вирішено це питання (прохання П. Гречковського відсторонити його від виконання обов'язків на час слідства – ІФ)", - сказав голова ВРЮ.

Таким чином, за його словами, П. Гречковський не братиме участі у засіданнях ВРЮ з 22 вересня.

"Коли нададуть матеріали з Генпрокуратури чи будуть якісь інші звернення щодо порушення присяги П. Гречковським, ми проведемо відповідну перевірку і приймемо рішення", - повідомив І. Бенедисюк.

Він не уточнив, як довго триватиме така перевірка.

"Все, що у нас є ан сьогоднішній день – це звернення генпрокурора", - сказав він.

І. Бенедисюк акцентував увагу на тому, що порушення як присяги судді, так і члена ВРЮ не пов'язується лише з фактом кримінального правопорушення. За його словами, підставою для припинення повноважень члена ВРЮ є вирок суду.

"Наразі Генпрокуратура обґрунтовує своє клопотання лише кримінальним правопорушенням, вчиненим Гречковським", - зазначив глава ВРЮ.

Як повідомлялося, 21 вересня 2016 року Генеральна прокуратура України разом з СБУ викрила одного з членів Вищої ради юстиції (ВРЮ), який намагався отримати від представника комерційної структури хабар у сумі $500 тис.

Як повідомили в управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури України, правоохоронці викрили члена ВСУ в спробі одержати неправомірну вигоду в сумі $500 тис. за вплив у винесенні судом першої інстанції рішення на користь суб'єкта господарювання та залишення в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звернувся до Вищої ради юстиції з проханням ініціювати питання про припинення повноважень члена ВРЮ П. Гречковський, оскільки він підозрюється в замаху на заволодіння чужим майном шляхом шахрайства (ч. 3 с. 15 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА