18:34 21.09.2016

ФДМ підтверджує плани запустити ОПЗ з 1 жовтня і продати його на початку листопада

2 хв читати
ФДМ підтверджує плани запустити ОПЗ з 1 жовтня і продати його на початку листопада

Продаж Одеського припортового заводу (ОПЗ) заплановано на початок листопада, повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус на засіданні спеціальної парламентської комісії з приватизації у Києві в середу

"Ми плануємо оголосити конкурс до кінця цього місяця. Відповідно 45 днів - і аукціон буде в перших числах листопада", - сказав глава ФДМ.

Він додав, що ціну буде знижено "як мінімум утричі", а результати конкурсу будуть затверджувати Кабінет Міністрів.

І. Білоус також повідомив, що Фонд держмайна пропонує Кабміну зобов'язати НАК "Нафтогаз України" постачати газ ОПЗ з відкладеною оплатою для запуску заводу.

"Ми плануємо включити завод з 1 жовтня... Ми запустимо, як мінімум, половину потужностей", – спрогнозував глава ФДМ.

За його словами, кредиторська заборгованість ОПЗ становить $303 млн. "З них $251 млн - це борг перед Ostchem (входить до Group DF Дмитра Фірташа – ІФ), є відповідне рішення Стокгольмського арбітражу, яке ще має бути підтверджено в українських судах. Решта - це борги перед "Нафтогазом", "Укртрансгазом" та іншими ", – уточнив І. Білоус.

Він додав, що дефіцит обігових коштів підприємства для закупівлі газу оцінюється в 400-500 млн грн.

Як повідомлялося, ФДМ призначив на липень цього року конкурс з продажу 99,567% акцій ОПЗ зі стартовою ціною в 13,175 млрд грн (близько $527 млн), а з урахуванням боргу – понад $700 млн, однак він завершився безрезультатно у зв'язку з відсутністю заявок.

І. Білоус раніше пропонував для повторного конкурсу встановити стартову ціну на рівні близько $150 млн, вважаючи, що в результаті зростання конкуренції після зниження стартової ціни завод може бути проданий дорожче, ніж за $300-400 млн.

Остаточне рішення про стартову ціну продажу та затвердження умов повторного конкурсу має прийняти Кабінет Міністрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА