17:46 19.09.2016

Лещенко: НАБУ підтвердило легальність коштів на придбання житла, а крапку в спірних моментах поставить НАЗК і суд

2 хв читати
Лещенко: НАБУ підтвердило легальність коштів на придбання житла, а крапку в спірних моментах поставить НАЗК і суд

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко зазначає, що Національне антикорупційне бюро України не виявило злочинів або фактів незаконного збагачення з його боку, а крапку в спірних моментах в придбанні їм квартири в Києві поставить Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) і суд.

"Я вдячний НАБУ за оперативну перевірку. Воно підтвердило, що мої кошти на придбання житла є цілком легальними і чесно заробленими до походу в політику. Ніяких злочинів не знайдено, незаконного збагачення не виявлено. Що стосується спірних моментів, то крапку в них поставить НАЗК і суд. Сподіваюся, вони також зроблять це оперативно", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Коментуючи слова директора НАБУ Артема Ситника про те, що в одержанні безвідсоткового кредиту можна угледіти порушення адміністративного характеру, С. Лещенко зазначив, що це питання спочатку буде вивчений НАЗК, а потім судом.

"НАБУ, коли робило свій висновок, перепутало різні правовідносини, такі як позика, кредит і подарунок. Я готую на цю тему детальне пояснення для НАЗК. Сподіваюся, що їх відповідь буде такою ж оперативною", - пояснив С. Лещенко.

Відповідаючи на запитання про нібито наявність у нього квартири на вул. Вадима Гетьмана в Києві, виділеної у 2010 році Головним управлінням житлового забезпечення столиці, депутат заявив, що ця інформація є брехнею. "Жодної квартири в подарунок я не отримував. Що стосується пояснення джерел моїх доходів, то НАБУ провело детальну перевірку. Вони вивчили сотні сторінок документів, які я добровільно передав до цього правоохоронного органу. Бюро вивчило всю історію моїх доходів, отримало доступ до документів ще радянських часів про походження тієї нерухомості, яка значиться в декларації на моє ім'я", - наголосив він.

С. Лещенко додав, що зазначена квартира "з'явилася в 2006 році".

Народний депутат також зазначив, що на час перевірки взяв паузу у своїй діяльності і радий, що НАБУ провело свою перевірку оперативно. "Я чистий перед законом і далі продовжу свою антикорупційну боротьбу", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

У Павлоградському районі знищили 5 БПЛА, постраждали двоє людей

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА