18:10 06.09.2016

Кабмін здійснюватиме перерахунок грошового забезпечення військових, які потрапили в полон

2 хв читати
Кабмін здійснюватиме перерахунок грошового забезпечення військових, які потрапили в полон

Верховна Рада України схвалила внесення змін до ст. 9 закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", передбачивши можливість перерахунку грошового забезпечення військовослужбовців, які були захоплені в полон, стали заручниками або зникли безвісти.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний закон на засіданні парламенту у вівторок підтримали 237 народних депутатів.

"Порядок та умови перерахунку розміру грошового забезпечення, в тому числі додаткового та інших видів грошового забезпечення, військовослужбовців Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів встановлюються Кабінетом Міністрів України", - йдеться в тексті внесених до статті змін.

Згідно із законом, йдеться про перерахунок грошового забезпечення, що виплачується членам сімей полонених, заручників і зниклих безвісти.

Коментуючи ухвалений закон, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко подякувала парламентарям і відзначила важливість цього документа. "Цього закону чекали десятки родин, чиї чоловіки, батьки, сини сьогодні є заручниками на окупованих територіях. До сьогодні родини заручників отримували грошове забезпечення, встановлене військовослужбовцям на день захоплення в полон. Звичайно, це було несправедливо, адже деякі хлопці утримуються бойовиками майже два роки", - написала вона на сторінці у Facebook.

"Це голосування дуже важливе для мене, тому дякую всім колегам-депутатам, що доєдналися до розробки закону, і всім 237 депутатам, хто проголосував за. Тепер чекаємо, що закон підпише спікер і президент, сподіваюся, тут не буде жодних зволікань", - додала І.Геращенко

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА