12:50 30.08.2016

Суд у Кишиневі 1 вересня розгляне питання арешту екстрадованого з України бізнесмена Платона

1 хв читати
Суд у Кишиневі 1 вересня розгляне питання арешту екстрадованого з України бізнесмена Платона

Судове засідання, на якому буде розглядатися питання про запобіжний захід для бізнесмена В'ячеслава Платона, якого звинувачують у відмиванні грошей через молдовські банки на суму $22 млрд, відкладено на 1 вересня.

Таке рішення ухвалив у вівторок суд сектора Буюкань столиці Молдови, куди у понеділок ввечері був доставлений В. Платон, екстрадований з Києва на прохання молдовської влади.

У вівторок суд сектора Буюкань мав видати рішення на попередній арешт В'ячеслава Платона терміном на 30 діб. На прохання адвокатів Платона засідання суду перенесено на четвер, 1 вересня.

Як повідомлялося, бізнесмен Ілан Шор дав свідчення про те, що колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат у партнерстві з В. Платоном впроваджував схеми видачі великих кредитів з Banca de Economii, у якому 56,7% належало державі. Кошти були виведені в офшори, а потім на ці гроші В. Платон придбав акції в інших молдовських банках, а також у страховій компанії.

В. Платона звинувачують також у тому, що він причетний до схем відмивання російських грошей через один з молдовських банків, які за рішенням суду автоматично переводилися в офшори. Загальна сума грошей, таким способом переведена за кордон через банки Молдови, на які мав вплив обвинувачений, становить $22 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА