15:58 29.08.2016

ФДМ пропонує Кабміну покласти на "Нафтогаз" зобов'язання щодо гарантованого постачання газу на ОПЗ до кінця 2016 р.

1 хв читати
ФДМ пропонує Кабміну покласти на "Нафтогаз" зобов'язання щодо гарантованого постачання газу на ОПЗ до кінця 2016 р.

Фонд державного майна (ФДМ) України ініціював прийняття Кабінетом Міністром постанови, що покладає на НАК "Нафтогаз України" спеціальні зобов'язання із поставки газу ПАТ "Одеський припортовий завод" до кінця 2016 року і в обсязі до 300 млн куб. м, повідомив секретаріат Енергетичного співтовариства.

Уряд України звернувся до спільноти з проханням проаналізувати відповідність такого кроку європейському законодавству.

"Секретаріат дійшов висновку, що пропоновані поправки можна визнати відповідними Директиві 2009/73/EC, однак за умови, що обов'язок покладається на чітко визначений період часу – тобто лише до кінця 2016 року. Секретаріат також вимагає внести положення, що зобов'язують ОПЗ оплачувати природний газ", - йдеться в повідомленні Енергетичного співтовариства.

Як повідомлялося, ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) було аварійно зупинено в ніч з 10 на 11 серпня.

"Укртрансгаз" ще 18 липня заявляв про початок процедури відключення ОПЗ від газопостачання за відсутності попередньої оплати за транспортування природного газу в липні 2016 року, а також перевищення номінованого відбору газу. Тоді газова компанія тримала тиск на мінімально допустимому для роботи устаткування підприємства рівні 9 атм. за норми - 14 атм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА