17:13 19.08.2016

Поки що рано давати оцінку діям КОРД під час обшуку в Держприкордонслужбі, вважає глава Нацполіції

2 хв читати
Поки що рано давати оцінку діям КОРД під час обшуку в Держприкордонслужбі, вважає глава Нацполіції

Комісія, яка повинна перевірити правомірність дій співробітників КОРД під час слідчих дій в адміністрації Державної прикордонної служби України, ще не створена, заявляє глава Національної поліції України Хартія Деканоїдзе.

"Такий комісії поки що немає", - сказала вона в п'ятницю журналістам в Києві, відповідаючи на запитання про те, чи створена комісія, що проведе перевірку законності дій КОРД під час обшуку в Держприкордонслужбі.

Х.Деканоїдзе підкреслила, що після службового розслідування, як тільки будуть відомі деталі того, що сталося, правову оцінку дасть не тільки Нацполіція, а й прокуратура.

Разом з тим Х.Деканоїдзе зазначила, що не можна робити "гучні заяви і відразу говорити, що всі винні" і не можна робити поліцію винною. Вона пояснила це тим, що вся правоохоронна система повинна працювати "на одному боці", інакше не буде результативною роботи.

"Відповідальність ми не знімаємо ніколи. Я зацікавлена в тому, щоб все було "чисто" і нормально. Але у нас одна країна і ми повинні працювати всі разом", - підсумувала глава Нацполіції.

Як повідомлялося, вранці 16 серпня, правоохоронці почали обшуки в адміністрації Державної прикордонної служби України в Києві, а також у Західному регіональному управлінні та Чопському прикордонному загоні. За словами помічника голови Держприкордонслужби, речника відомства Олега Слободяна, близько 9:30 в адміністрацію Державної прикордонної служби увірвалися слідчі військової прокуратури в супроводі бійців спецпідрозділу КОРД МВС, а також Департаменту з боротьби з економічною злочинністю МВС.

У свою чергу в Генеральній прокуратурі України повідомили, що зазначені слідчі дії проведені за рішенням суду в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону за фактами співучасті військових службових осіб Держприкордонслужби в незаконній рубці 7663 дерев цінних порід (дуб, дуб, бук) в прикордонній зоні України та їх подальшому збуті за кордон, що завдало збитків державі на орієнтовну суму понад 19 млн грн.

У рамках цієї справи чотирьом офіцерам Чопського прикордонного загону Держприкордонслужби України оголошено підозру за статтею "недбале ставлення до військової служби".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА