16:22 19.08.2016

Суд відпустив під домашній арешт екс-"торнадівця", якому в СІЗО зламали ногу, а іншим продовжив арешт на 60 днів

2 хв читати
Суд відпустив під домашній арешт екс-"торнадівця", якому в СІЗО зламали ногу, а іншим продовжив арешт на 60 днів

Оболонський районний суд Києва змінив запобіжний захід одному з екс-співробітників роти спецпризначення МВС України "Торнадо" Юрія Шевченка з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Як повідомив журналістам на засіданні в п'ятницю адвокат обвинувачених Володимир Якимов, таке рішення було прийнято при розгляді клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу підсудним. За словами захисника, Ю. Шевченко в СІЗО дістав складного перелому ноги і тепер бере участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Іншим екс-"торнадівцям" було продовжено строк утримання під вартою на 60 днів.

В. Якимів розповів, що у п'ятницю не відбувся допит одного з потерпілих через його неявку в суд.

Наступне засідання суду призначено на 11.30 30 серпня.

Як повідомлялося, у червні 2015 року в Луганській області було затримано і заарештовано 8 осіб, зокрема семеро – бійці роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо". Глава МВС Арсен Аваков заявив, що підписав наказ про розформування роти. З кінця 2015 року в Оболонському райсуді Києва розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх командира і співробітників "Торнадо" у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів.

2 серпня 2016 року бійці й активісти кількох добровольчих батальйонів заблокували виходи з будівлі Оболонського райсуду, де має відбутися чергове засідання з колишнім працівникам роти "Торнадо". Згодом під судом сталася бійка, під час якої люди у формі "Торнадо" намагалися закидати шинами, борошном і пляшками з водою правоохоронців, які охороняли будівлю суду, а також намагалися перелізти через паркан. На місці конфлікту розпилювали сльозогінний газ.

Глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко повідомив, що під час протистояння від отруєння газом постраждали 15 співробітників Нацгвардії і 12 поліцейських, він наголосив, що "поліція і Нацгвардія газ не застосовували".

Водночас прес-служба Нацгвардії повідомила, що військовослужбовці Національної гвардії не застосовували сльозогінний газ, особовий склад не постраждав.

6 серпня стало відомо про те, що трьом активним учасникам заворушень біля будівлі суду оголошено про підозру у скоєнні групового порушення громадського порядку (ст. 293 Кримінального кодексу України).

Судовий процес відбувається в закритому режимі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА