16:10 10.08.2016

ФСБ заявляє про нібито спроби "ДРГ ВСУ" з боєм прорватися до Криму

3 хв читати
ФСБ заявляє про нібито спроби "ДРГ ВСУ" з боєм прорватися до Криму

У ФСБ Російської Федерації заявляють про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ.

"У ніч на 8 серпня 2016 року спецпідрозділи Міністерства оборони України здійснили ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючих відомств. Спроби прориву прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою Збройних сил України. Під час вогневого контакту загинув військовослужбовець МО РФ", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в середу вдень на сайті ФСБ РФ.

Крім цього, в російській спецслужбі заявили про запобігання в Криму терористичним актам, нібито підготовленим Головним управлінням розвідки (ГУР) Міноборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

"Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально - політичної обстановки в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади", - йдеться в повідомленні.

У ФСБ стверджують, що в результаті оперативно-розшукових заходів у ніч з 6 на 7 серпня 2016 року поблизу міста Армянська Республіки Крим виявлено групу диверсантів.

"Під час затримання терористів у результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії. На місці сутички виявлено: 20 саморобних вибухових пристроїв сумарною потужністю понад 40 кілограмів у тротиловому еквіваленті, боєприпаси і спеціальні засоби ініціювання, штатні протипіхотні та магнітні міни, а також гранати і спецзброю, що є на озброєнні спеціальних підрозділів Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу Головного управління розвідки Міністерства оборони Збройних сил України".

"Затримані особи є громадянами України та Російської Федерації, які надавали сприяння в підготовці терористичних актів, вони дають свідчення. Одним з організаторів планованих терактів є Панов Євген Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України, якого також затримали і який дає свідчення", - йдеться в тексті.

На підставі результатів оперативно-розшукових та бойових заходів слідчим відділом УФСБ Росії у Республіці Крим та місті Севастополі порушено кримінальну справу. вживаються додаткові оперативні заходи та слідчі дії.

Вжиття додаткових заходів безпеки в місцях масового перебування та відпочинку людей, а також із охорони об'єктів критично важливої інфраструктури та життєзабезпечення. Посилено прикордонний режим на кордоні з Україною, заявили у ФСБ РФ.

Як повідомлялося, вранці 7 серпня близько 7:00 на адмінкордоні Херсонської області з окупованим Кримом було призупинено здійснення пропускних операцій громадян та транспортних засобів на всіх трьох пунктах пропуску в обох напрямках. З того ж дня пропускні операції на різних пунктах пропуску поновлювалися, потім знову припинялися, в деяких випадках здійснювалися в одному напрямку.

Директор кримськотатарського телеканалу "ATR" Айдер Муждабаєв повідомив про високу концентрацію військової техніки на півночі півострова - в Джанкої і на північ від нього. Один з організаторів блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що на адмінкордоні з Кримом були чутні автоматні черги, солдати блокували бажаючих виїхати з півострова. Заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука повідомив, що в окупованому Криму відбуваються військові навчання, що і могло бути причиною припинення пропуску громадян на КПП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА