16:44 08.07.2016

Випадок із Василишиним має змусити лікарів серйозно замислитися про наслідки поборів із пацієнтів

2 хв читати
Випадок із Василишиним має змусити лікарів серйозно замислитися про наслідки поборів із пацієнтів

Затримання заступника міністра охорони здоров'я Романа Василишина має змусити лікарів серйозно замислитися про наслідки поборів із пацієнтів, заявив виконувач обов’язків міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський.

"Цей випадок має змусити колег лікарів серйозно замислитися. Таким фактам буде покладено кінець", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

В.Шафранський зазначив, що нині Дніпровський районний суд Києва розглядає запобіжний захід Р.Василишину.

"Р.Василишина тимчасово відсторонено від виконання обов'язків. Зараз триває засідання суду, який має обрати йому запобіжний захід", - сказав він.

За словами В.Шафранського, після отримання розпорядження Кабінету Міністрів щодо перебування Р.Василишина на посаді міністерство готуватиме розподіл обов'язків серед керівництва відомства.

За його словами, затримання Р.Василишина було пов'язане з його діяльністю на попередньому місці роботи, коли той обіймав посаду головного лікаря Олександрівської клінічної лікарні (Київ).

Водночас В.Шафранський повідомив, що до службових обов'язків його заступника не належали повноваження, пов'язані з управлінням Олександрівською лікарнею. "Прямого впливу на Олександрівську лікарню він не мав", - сказав він.

За словами в. о. міністра, Р.Василишин "створив систему, за якої лікарі змушували пацієнтів платити й отримані гроші передавали йому".

Спільником Р.Василишина в цій схемі виступав лікар-уролог із зазначеної лікарні, додав він.

Крім того, В.Шафранський повідомив, що востаннє спілкувався зі своїм заступником у четвер уранці за допомогою sms про те, що Р.Василишин перебуватиме на лікарняному до понеділка.

Як повідомлялося з посиланням на главу СБУ Василя Грицака, представники СБУ і Генпрокуратури затримали за хабарництво заступника міністра охорони здоров'я Р.Василишина.

Крім того, затримано його посередника.

"Загалом під час затримання та обшуків ми вилучили понад $50 тис., 320 тис. грн, інші докази злочинної діяльності цих осіб", - сказав глава СБУ.

Він додав, що Р.Василишина затримано на місці злочину під час отримання п'ятого хабара.

Р.Василишина було призначено заступником міністра охорони здоров'я - керівником апарату МОЗ у листопаді 2015 року. До цього був головним лікарем Центральної міської клінічної лікарні Києва (ЦМКЛ, Олександрівська лікарня).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА