09:34 06.07.2016

З полону звільнено полковника ЗСУ Іван Без’язикова, захопленого бойовиками в серпні 2014 р.

2 хв читати
З полону звільнено полковника ЗСУ Іван Без’язикова, захопленого бойовиками в серпні 2014 р.

У вівторок увечері було звільнено з полону бойовиків полковника Збройних сил України Івана Без’язикова, повідомляє представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Він був у полоні бойовиків із серпня 2014 р. І в результаті важкої оперативної роботи і оперативних дій нарешті він на волі. Президент першим дізнався про успішне проведення операції, на яку він кілька днів тому дав добро. Це була справжня таємна операція. Дякую всім причетним. У нас дійсно є справжня спецслужба, і я пишаюся усіма, причетними до звільнення українців", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

За її словами, українська сторона довго розшукувала І.Без’язикова, "бо його утримували не в СІЗО чи колишньому приміщенні донецького СБУ, а в іншому місці".

Також І.Геращенко повідомила, що бойовики не підтверджували його місцезнаходження, не давали інформації, де він, і стверджували, що немає у них такого.

"І ось наприкінці минулого року нам вдалося розшукати, дізнатися, де його утримують. Почалася важка робота зі звільнення. Сьогодні є результат! Вже завтра (в середу - ІФ) Іван Без’язиков буде в Києві. А сьогодні він вже обняв свою родину. Ми щасливі сьогодні. Працюємо далі разом з СБУ, мінською групою і всіма причетними. Символічно, що Івана Без’язикова звільнено в день звільнення Слов'янська. Звільнимо всіх українців і всю Україну, друзі", - резюмувала вона.

Інформацію про звільнення І.Без’язикова підтвердила і спікер Служби безпеки України Олена Гітлянська. "Звільнений СБУ полковник Збройних сил України Іван Без’язиков, який перебував у полоні з серпня 2014 року", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко поінформував, що про звільнення І.Без’язикова у вівторок увечері повідомив главі держави глава СБУ Василь Грицак.

Згідно з інформацією українських ЗМІ, І.Без’язиков - кадровий офіцер Збройних сил України, керівник розвідки колишнього восьмого армійського корпусу ЗСУ, розформованого у березні 2015 р.

За словами дружини І.Без’язикова Маргарити Кушнірової, її чоловіка полонили 16 серпня 2014 р. "16 серпня 2014 року я говорила з чоловіком по телефону, і він сказав, що буде зайнятий і передзвонить увечері. По телевізору дізналася — троє військовослужбовців потрапили в полон. Після бою в Степанівці, де було багато поранених і загиблих, вони пішли на переговори з білим прапором, щоб забрати тіла своїх. Чеченці узяли їх у полон і одразу відвезли до Донецька", — сказала вона в інтерв'ю "Громадському радіо" 23 червня 2016 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ завдали по території України 43 авіаудари із застосуванням 60 КАБів - Генштаб

Глава Пентагону Остін провів першу телефонну розмову з новим міністром оборони РФ Бєлоусовим

Від початку доби було 123 бойові зіткнення, на покровському напрямку кількість боїв зросла до 42, загарбники продовжують натиск - Генштаб

Генеральним секретарем Ради Європи обрано Алена Берсе

Саміт ЄС розпочнеться з обміну думками із Зеленським

МЗС Італії засудило рішення РФ обмежити доступ до трансляцій і веб-сайтів низки європейських ЗМІ

Завдяки рішенню ЄСПЛ у міжнародній судовій практиці зафіксовано дату окупації Криму - Кондратюк

ВАКС вирішив стягнути Мотор-Банк, Вінницький авіазавод та інші активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

До комюніке Саміту миру приєдналася Гайана - Зеленський

Зеленський: Ми точно реалізуємо все, щоб створити Договір про вступ України до ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА