10:19 19.05.2016

Москаль заявив про створення двох зон тимчасового митного контролю на перевалах у Закарпатській області

2 хв читати
Москаль заявив про створення двох зон тимчасового митного контролю на перевалах у Закарпатській області

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявив про створення зон тимчасового митного контролю на двох перевалах при в'їзді на Закарпатті для більш ефективної боротьби з контрабандою.

"Для більш ефективної боротьби з контрабандою підакцизних товарів (передусім цигарок) на Закарпатті вживають посилених заходів із контролю за вантажопотоками не лише безпосередньо на державному кордоні, але і при в'їзді в область із сусідніх регіонів", - повідомляється на офіційному сайті Г. Москаля в четвер.

Як зазначається, голова Закарпатської ОДА провів спеціальну нараду з керівниками митниці, прикордонної служби, правоохоронних структур і голів райдержадміністрацій, на якому дав доручення створити на пропускних пунктах у селі Нижні Ворота "у Воловецькому районі Закарпатської області та селі Лазещина в Рахівському районі Закарпатської області зони тимчасового митного контролю.

"Саме через ці два пункти в область заїжджає левова частка вантажів з інших українських регіонів, - зазначено в повідомленні. - Відтепер контролювати вантажопотік зможуть не лише поліцейські і податківці, а й прикордонники та митники, які ще на в'їзді в область мають право розпломбувати фури, обстежити товар і знову його опломбувати. Посилений контроль за вантажем на двох перевалах порібен для того, щоб зменшити кількість сигарет, які завозяться до нас для подальшої контрабанди не через контрольно-пропускні пункти, а через "зелений" кордон, - ззаначено в повідомленні.

Паралельно поліції надано доручення вжити додаткових заходів для недопущення в області нелегальних мігрантів і "гастролерів" серед кримінальних елементів.

"Ми змушені вводити режим посиленого контролю за вантажами на Закарпатті. Якщо не втримаємо ситуацію, тут з контрабандою сигарет почнеться те саме, що зараз твориться з бурштином на Рівненщині, Волині та Житомирщині. Однак всі наші заходи матимуть лише тимчасовий ефект без законодавчої підтримки Києва. Тому я ініціюю проведення виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. Нещодавно Верховна Рада провалила законопроект про повернення кримінальної відповідальності за контрабанду тютюнових і алкогольних виробів, відправивши його на доопрацювання. Будемо на місці переконувати народних депутатів знову ставити на голосування і прийняти цей необхідний закон. Без законодавчої підтримки Києва про серйозну боротьбу з контрабандою не може бути й мови", – заявляє Г. Москаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА