11:35 13.05.2016

Суд оштрафував на 1,7 тис. грн харків'янина, який намагався відправити до РФ електродеталі для військової техніки

2 хв читати
Суд оштрафував на 1,7 тис. грн харків'янина, який намагався відправити до РФ електродеталі для військової техніки

Ленінський райсуд Харкова визнав винним харків'янина, що намагався незаконно передати в РФ електродеталі, використовувані в ЗРК С300 і Бук-М1, станціях радіолокацій, а також військовій авіатехніці, й засудив його до 1,7 тис. грн штрафу.

"Визнати винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст.333 (замах на порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товорів, що підлягають державному експортному контролю, - ІФ) Кримінального кодексу України, призначивши покарання у вигляді штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю", - зазначено у вироку, винесеному суддею Олександрою Грінчук, який опублікований на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як сказано в мотивувальній частині, будучи працівником ТОВ "Контакт-сервіс-Україна", підозрюваний 12 червня 2015 р. самовільно вивіз із складу утримувачі вставок плавких ДВП 4-1В, ДВП 4-2В, ДВП 4-3В і розетку двополюсну РД-1, потім упакував їх разом з іншими електродеталями і привіз на Південний вокзал, де передав невстановленому слідством чоловікові, щоб той доставив їх в Росію. Проте пакети з електродеталями в РФ не потрапили, оскільки при огляді конструктивних порожнин вагону їх виявили і вилучили митники.

Відповідно до листів Міноборони України, утримувач вставки плавкий ДВП 4-3В застосовується в зенітно-ракетних комплексах Бук-М1, станції радіолокації 19Ж6 і в наземних станціях радіолокацій запитувального типу 73Е6, 1Л22 і 1Л23. Утримувач вставки плавкий ДВП 4-2В також застосовується у Бук-М1 і станції радіолокації 19Ж6. Розетка двополюсна РД-1 використовується в літальних апаратах (МИ-8МТ, АН-26, Ан-30, Ил-76, Су-24, МиГ-29); зенітно-ракетних комплексах С300, Бук-М1, станціях радіолокацій 19Ж6, 9С18, 1РЛ131, 9С15.

"Згідно з повідомленням приватного виробничого підприємства "Сейм" (виробника вказаних електродеталей), розетка двополюсна "РД-1", утримувачі вставок плавких "ДВП 4-1В, ДВП 4-2В, ДВП 4-3В" є товарами військового призначення і виготовлені для військового використання", - зазначено в мотивувальній частині рішення суду.

Обвинувачений в судовому засіданні повністю визнав свою провину і заявив, що щиро визнає свою провину. Враховуючи це, а також, що він активно сприяв розкриттю злочину, суд визнав можливим призначити покарання, що не передбачає ізоляції від суспільства, і засудив чоловіка до штрафу без позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА