20:13 11.05.2016

Григоришин програв Новинському та Лук’яненку арбітраж у Лондоні більш ніж на $300 млн

2 хв читати
Григоришин програв Новинському та Лук’яненку арбітраж у Лондоні більш ніж на $300 млн

Компанія екс-гендиректора та одного з великих акціонерів ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" (Сумське НВО) Володимира Лук’яненка та його партнера Вадима Новинського виграла в Лондоні арбітраж у холдингу "Енергетичний стандарт", що контролює Сумське НВО, бізнесмена Костянтина Григоришина, повідомляє видання DT.UA.

"На початку травня в Лондоні завершився розгляд спору між компанією Вадима Новинського і Володимира Лук’яненка і холдингом "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина. За даними DT.UA, лондонський комерційний арбітраж 9 травня виніс ухвалу на користь компанії Новинського та Лук’яненка на суму понад $300 млн", - йдеться в публікації.

Об'єктом розглядів є спір про опціон на пакет акцій у ПАТ "Сумське НВО". Спір тривав із 2013 року.

В.Новинський підтвердив виданню існування такого рішення лондонського арбітражу, проте не став розголошувати його подробиці, "оскільки це стало б порушенням пункту про конфіденційність".

Як повідомлялося, станом на початок поточного року компанія Stremvol Holdings Lmited (Кіпр) володіла 83,736% акцій ПАТ "Сумське НВО", ще 10% належало "Просцено трейдинг" (Кіпр).

Наприкінці 2012 року "Смарт-Холдинг" В.Новинського придбав у екс-гендиректора Сумського НВО В.Лук’яненка 25% акцій Great Station Properties, яка, у свою чергу, володіє 48,9% акцій Stremvol Holdings Limited.

В.Лук’яненко також надав "Смарт-Холдингу" опціон на викуп акцій Great Station Properties. Таким чином, група вже стала власником 10,04% акцій заводу, а в майбутньому могла отримати контроль над 40,04% його акцій.

У 2013 році В.Лук’яненко заявив про намір разом зі "Смарт-Холдингом" змінити керівництво сумського підприємства, контрольованого "Енергетичним стандартом".

При цьому він порушував питання про використання незаконних схем, унаслідок яких, за його словами, з об'єднання за два роки було вимито весь прибуток й обігові кошти в сумі 70-80 млн грн, оскільки договори укладали із замовниками не безпосередньо, а через сумнівні фірми.

К.Григоришин, спростовуючи заяви В.Лук’яненка, нагадував, що у 2012 році НВО ім. Фрунзе отримало майже 300 млн грн чистого прибутку, проте розподілити його акціонери не змогли, оскільки збори в 2013 році не відбулися, зокрема, через нез'явлення представників "Смарт-Холдингу" (також вони не відбулися у 2014-му, 2015-му і 2016 році).

Сумське НВО є одним із найбільших в Європі виробників газоперекачувальних агрегатів і комплектних компресорних станцій різного призначення; широкої номенклатури насосів, компресорів, центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості, атомних електростанцій.

У 2015 році чистий доход об'єднання зріс на 57% проти 2014 року, до 1 млрд 698,9 млн грн, чистий збиток збільшився на 25,7%, до 1 млрд 755,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА