12:18 27.04.2016

Гройсман просить НАБУ перевірити заступника міністра екології Віктора Канцурака

2 хв читати
Гройсман просить НАБУ перевірити заступника міністра екології Віктора Канцурака

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернеться до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з проханням перевірити заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Канцурака.

"Я сьогодні звернуся до НАБУ щодо перевірки фактів стосовно заступника міністра (екології та природних ресурсів - ІФ) Віктора Канцурака", - сказав В.Гройсман на засіданні уряду в середу.

Прем'єр наголосив, що не обмежуватиме міністрів у кадрових призначеннях в їхніх міністерствах, оскільки, за його словами, міністри несуть за це політичну відповідальність, проте попросив глав міністерств надалі ретельно підходити до пропозицій у кадрових призначеннях і не виносити на призначення скомпрометовані кандидатури.

"Хто не винен - має бути захищений, хто винен - має бути покараний, і я думаю, що антикорупційні органи швидко це доведуть", - додав В.Гройсман.

Як повідомлялося, В.Канцурак за часів президентства Віктора Януковича обіймав посаду директора департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів, яке в різний час очолювали Микола Злочевський та Едуард Ставицький.

В.Канцурак у 2011 році входив до складу тендерного комітету міністерства із закупівлі супутникових знімків території України в австрійської фірми Austroplan Austrian Engineering GMBH за 49,38 млн грн. При цьому участь у цьому тендері взяла харківська Національна академія міського господарства, запропонувавши ці знімки за 250 тис. грн. Це пояснювалася тим, що запитувані Мінекології космічні зйомки території України вже були проведені різними світовими структурами і були у вільному доступі в Інтернеті. Заявку Нацакадемії було відхилено.

Нині НАБУ веде кримінальне провадження щодо проведення цього тендера.

Із вересня 2014 року В.Канцурак працював у секретаріаті Кабміну, тоді Остап Семерак був міністром Кабміну. До призначення заступником міністра В.Канцурак очолював департамент з питань безпеки життєдіяльності, охорони навколишнього природного середовища та агропромислового комплексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Японія приєдналася до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

Росіяни обстріляли Козацьке, постраждали троє людей

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА