17:39 09.04.2016

СММ ОБСЄ інформує, що здійснює щоденне "дзеркальне" патрулювання біля Авдіївки/Ясинуватої

2 хв читати
СММ ОБСЄ інформує, що здійснює щоденне "дзеркальне" патрулювання біля Авдіївки/Ясинуватої

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ інформує, що здійснює "дзеркальне" патрулювання в районі Авдіївки/Ясинуватої на Донбасі, до чого закликала українська сторона в Спільному центрі з контролю і координації за припиненням вогню (СЦКК).

"У відповідь на заклик Української сторони до ОБСЄ здійснювати дзеркальні патрулі в районі Авдіївки/Ясинуватої, СММ ОБСЄ інформує, що місія здійснює дзеркальні патрулі у цьому районі на щоденній основі", - зазначає СММ на своїй сторінці в "Фейсбуці" в суботу.

"Спостереження місії доступні для ЗМІ та громадськості трьома мовами на сайті ОБСЄ, наголошується в повідомленні СММ.

Раніше на офіційній сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook було розміщено повідомлення української сторони СЦКК із закликом відновити практику "дзеркального" патрулювання представниками СММ ОБСЄ для деескалації ситуації в районі Авдіївки-Ясинуватої Донецької області.

"Наразі це найнебезпечніша точка в зоні АТО. Цинічно порушуючи Мінські домовленості, НЗФ з окупованих територій (з Ясинуватої, Мінерального, Яковлівки і Крутої Балки) систематично обстрілюють із важкого озброєння район "промзони", - йдеться в повідомленні.

За даними офіцерів-спостерігачів української сторони СЦКК, протягом тижня в районі авдіївської "промзони" НЗФ випустили в бік сил АТО 584 снаряди та міни, а саме 32 снаряди з танка, 16 – з артилерійських систем калібру 122 мм, 131 міну калібру 120 мм та 405 – калібру 82 мм. Загалом за тиждень район Авдіївки із застосуванням важкого озброєння було обстріляно 98 разів.

Українська сторона СЦКК зазначає, що ускладнення ситуації в цьому районі призвело до загибелі мирного жительки Авдіївки, яка перебувала на власному городі під час мінометного обстрілу з боку НЗФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА