15:02 08.04.2016

Грицак: СБУ затримала батька і сина з подвійним громадянством України та РФ, батько виявився вербувальником російського ГРУ ГШ

2 хв читати

Служба безпеки України затримала вербувальника Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ, громадянина як України, так і РФ, який намагався вивезти в РФ секретну документацію.

"Позавчора СБУ на виїзді з території України провела спецоперацію і затримала двох громадян України. Це батько і син, обоє громадяни України. Батько - офіцер, підполковник ГРУ ГШ (РФ - ІФ), працював в російській розвідці військовій, потім жив в Україні і був вербувальником, є такий термін у спецслужбах", - сказав глава СБУ Василь Грицак на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, затримані намагалися вивезти через пункт пропуску "Синьківка" з України "цілу купу таємних документів".

За словами В.Грицака, затриманий підполковник ГРУ виходив на вербувальні бесіди з українськими військовослужбовцями і збирав різні відомості, "щедро фінансуючи такі дані".

"При собі вони вивозили силу-силенну секретної документації. від карти мінних загороджень перед нашими позиціями, де ми тримаємо оборону в найбільш складних місцях, і до таємних відомостей, які розробляються в наших штабах", - повідомив глава СБУ.

За його словами, співробітники СБУ спільно з українськими військовослужбовцями тривалий час "вели" зловмисників і затримали їх, коли ці особи отримали штампи на виїзд з України у свої паспорти. У затриманих були російські паспорти, але виїжджали вони за українськими.

"Батько вже був поставлений на пенсійне забезпечення в Росії. Для них це було шансом - зібрати дані і вивезти за територію України, чим заробити квиток в один кінець, осісти на постійне проживання в РФ", - розповів керівник відомства.

В.Грицак також повідомив, що за цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу України

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА