12:41 15.03.2016

Японія надала Україні $335 тис. у вигляді грантів на п'ять проектів у сфері освіти і медицини

1 хв читати
Японія надала Україні $335 тис. у вигляді грантів на п'ять проектів у сфері освіти і медицини

Уряд Японії надав Україні гранти загальною сумою в $335 тис. на реалізацію п'яти проектів у сфері освіти і медицини в чотирьох областях України - Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській і Черкаській.

Церемонія підписання відповідних угод за участю посла Японії в Україні Сіґекі Сумі відбулася в Києві у вівторок.

Дипломат у своєму вступному слові підкреслив необхідність не лише зміцнення оборони держави, але і приділення уваги безпеці кожної людини.

"Я переконаний, що за рахунок оборони не можна скорочувати програми, які спрямовані на освіту або підвищення безпеки кожної людини, не мають згортатися програми, спрямовані на поліпшення медичного забезпечення, а також освіти дітей", - повідомив посол С.Сумі.

У рамках цієї допомоги буде реалізовано п'ять проектів. Зокрема, для Рогатинської центральної районної лікарні буде закуплено апарат ультразвукової діагностики, для Львівської обласної клінічної лікарні "Охмадит" - 4 монітори пацієнта, гематологічний і біохімічний аналізатори крові. Для низки дитсадків Ужгорода будуть закуплені кухонні прилади, а також апарат УЗД буде куплений для Катеринопільської центральної райлікарні.

Як відомо, за останній рік Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ на загальну суму $1,85 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА