09:39 11.03.2016

Вихід Н.Савченко із сухої голодовки відбувається з важкими ускладненнями, ситуація критична

2 хв читати
Вихід Н.Савченко із сухої голодовки відбувається з важкими ускладненнями, ситуація критична

Стан Надії Савченко, української льотчиці, народного депутата, яку тримають в РФ, погіршується, вихід з сухої голодовки відбувається з важкими ускладненнями, заявляє її адвокат Микола Полозов.

"Вчора її рвало водою, яку вона намагалася пити. Окрім цього стан її і без того виснаженого здоров'я стає все гіршим. Позначається стара проблема з каменями в нирках, загострена стресом для організму у вигляді голодовки (особливо сухої). Висока температура, що не спадає вже кілька днів, свідчить, як мінімум, про серйозне запалення внутрішніх органів", - написав адвокат підсудної на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю уранці.

Він також зазначив, що російських медиків вона до себе не підпускає, а її кредо в РФ став старий ГУЛАГівський принцип: "Не вір, не бійся, не проси". При цьому українські медики все ще перебувають в Ростові-на-Доні, так і не отримавши дозволу від російської влади на зустріч і обстеження Н.Савченко.

"Мінімум, що зараз потрібне в терміновому порядку зробити для Надії Савченко, це провести її медичне обстеження. для оцінки поточного стану здоров'я, визначення потенційних ризиків і правильного виходу із сухої голодовки", - заявляє М.Полозов, підкреслюючи, що "вирішувати цю проблему треба терміново".

За словами адвоката, російський омбудсмен Елла Памфілова не виявляє активної участі в долі Н.Савченко "в цей критичний момент". "Усі двері в Росії для Надії закриті, а Україна зараз об'єктивно нічим не може оперативно допомогти заручниці", - зазначає він.

"На мій суб'єктивний погляд, ситуація критична. Здоров'я і життя Надії чимдалі погіршуються. Час збігає", - зазначає М.Полозов.

Як повідомлялося, Н.Савченко з липня 2014 року перебуває в РФ під вартою за звинуваченням у вбивстві російських журналістів у зоні АТО на сході України. Сама вона усі звинувачення відкидає і заявляє, що була насильно вивезена в РФ.

Київ і світова спільнота неодноразово заявляли про політичну мотивацію "справи Савченко" і вимагали звільнити її.

Кримінальну справу щодо Н.Савченко розглядав Донецький міський суд у Ростовській області РФ. Під час засідання в Донецькому міськсуді 17 грудня 2015 року Н.Савченко оголосила голодовку до кінця процесу у її справі, а 4 березня - заявила про суху голодовку, відмовившись пити воду, проте перервала її 10 березня до оголошення вироку суду, запланованого на 21-22 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

Суд дозволив зняти з митрополита Павла електронний браслет, але не відлучатися з місця проживання

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА