12:33 02.03.2016

Керівництво Ялти відвідало Ніццу, де підписало "листа про наміри"

2 хв читати
Керівництво Ялти відвідало Ніццу, де підписало "листа про наміри"

Мер французької Ніцци Крістіан Естрозі (Christian Estrosi) повідомив про візит делегації керівництва Ялти (окупована АР Крим), під час якого було підписано "листа про наміри" і відновлено дружні відносини, йдеться в повідомленні інтернет-видання "Європейська правда", яке посилається на сайт К.Естрозі.

В оприлюдненій у середу інформації зазначено, що ялтинська делегація за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова перебувала з візитом у Ніцці з 26 лютого по 1 березня.

У К.Естрозі назвали візит делегації дуже "символічним", оскільки він був здійснений вперше з часу "проведення референдуму про незалежність і приєднання до Росії".

"Продовжуючи підписання угоди про побратимські стосунки між Ялтою і Ніццою 26 листопада 1960 року, мер Ніцци у присутності посла РФ у Франції зустрівся з мером Ялти Андрієм Ростенком для підписання листа про наміри з розвитку дружніх відносин і поновлення побратимських відносин між Ялтою і Ніццою", - йдеться в повідомленні на сайті мера французького міста.

"Європейська правда" зазначає, що з боку К.Естрозі це вже не перший прояв дружніх почуттів щодо Росії. Під час візиту до Москви він розкритикував уряд Франції через небажання постачати "Містралі". Також на знак підтримки Російської Федерації написав кілька повідомлень російською мовою у Twitter.

Водночас голова адміністрації кримської Ялти Андрій Ростенко повідомив "Інтерфаксу" (Interfax.ru) в середу, що він із К.Есторзі підписали у Франції меморандум про наміри продовжувати партнерські відносини, які існують між містами з 1960 року.

"На офіційне запрошення мера Ніцци Крістіана Естрозі прибула офіційна делегація під моїм керівництвом для підписання меморандуму щодо підготовки підписання угоди про продовження дружніх, партнерських зв'язків між нашими містами. Ми підписали меморандум про подальші дії 29 лютого в Ніцці. Угоду найімовірніше буде підписано в Ялті найближчим часом, цього року", - сказав А.Ростенко.

Ялта та Ніцца мають побратимські зв'язки з 1960 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА