10:53 10.02.2016

Голосіївський суд Києва продовжив розглядати справу російських спецназівців Єрофєєва та Александрова

2 хв читати
Голосіївський суд Києва продовжив розглядати справу російських спецназівців Єрофєєва та Александрова

Голосіївський районний суд Києва продовжив розгляд справи російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в середу суд мав розпочати вивчення доказів, наданих стороною захисту.

При цьому на початку засідання військові прокурори заявили клопотання про повернення до стадії вивчення доказів сторони обвинувачення з огляду на появу додаткових матеріалів.

Зокрема, йдеться про запити української прокуратури до прокуратури РФ щодо міжнародної правової допомоги під час розслідування цієї справи.

Суд на місці ухвалив рішення, що зазначені матеріали будуть вивчені ним у нарадчій кімнаті під час ухвалення рішення у цій справі.

Після цього голова колегії суддів Микола Дідик зазначив, що оскільки 20 лютого закінчується термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Є.Єрофєєва та О.Александрова, то суд ставить на розгляд сторін процесу питання щодо продовження арешту підсудним.

Прокурори підтримали продовження запобіжного заходу, а адвокати російських військовослужбовців зазначили, що виступають проти ухвалення такого рішення, та заявили, що сторона обвинувачення має аргументувати мотиви для продовження арешту їхніх підзахисних.

Після цього суд вийшов до нарадчої кімнати.

Є.Єрофєєва та О.Александрова затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) під час спроби захопити стратегічний міст. Обидва були поранені. Полоненим зробили операції в головному клінічному госпіталі Міноборони України в Києві.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

15 жовтня колегія Вищого спеціалізованого суду України визначила, що справу росіян розглядатиме Голосіївський райсуд Києва. Розгляд кримінальної справи росіян по суті розпочався 10 листопада.

У Міноборони РФ заявили, що на момент затримання Є.Єрофєєв та О.Александров не були діючими російськими військовослужбовцями. Підсудні та адвокати наполягають на тому, що обвинувачені на момент затримання були працівниками "народної міліції" так званої ЛНР. Крім того, вони домагаються визнання їх військовополоненими, на яких поширюються положення Женевської конвенції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА