18:28 09.02.2016

МВС має намір оскаржити в апеляційному суді рішення за позовом Тягнибока

2 хв читати
МВС має намір оскаржити в апеляційному суді рішення за позовом Тягнибока

Рішення Печерського районного суду міста Києва, що зобов'язує Міністерство внутрішніх справ України спростувати заяви глави відомства Арсена Авакова про провину лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока в сутичках біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року, ще не набрало чинності, і після отримання повного тексту рішення МВС планує його оскаржити.

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, директор департаменту юридичного забезпечення МВС України Денис Горбась зазначив, що Печерський суд задовольнив позов О.Тягнибока до МВС та А.Авакова лише частково, визнавши недостовірними лише окремі уривки фраз міністра, сказані на брифінгу в МВС 31 серпня минулого року. За його словами, позиція представників відомства в суді полягала в тому, що судження міністра були оціночними і в тій частині виступу, де, на думку позивачів, було поширено недостовірну інформацію, він не давав твердження про конкретні факти, а лише давав свою критичну політичну оцінку діям окремих політиків, зокрема О.Тягнибока.

Д.Горбась нагадав, що, відповідно до чинного законодавства, оціночні судження не можуть бути спростовані і не підлягають доведенню. Печерський суд столиці частково погодився з позицією представників правоохоронного відомства. "Ми свої переконання продовжуватимемо обстоювати в суді апеляційної інстанції", - зазначив він.

Директор департаменту також наголосив, що суд у вівторок оголосив лише вступну і резолютивну частину рішення, тому мотиви, якими керувався суд, стануть відомі трохи згодом.

Як повідомлялося, Печерський суд у вівторок визнав такою, що не відповідає дійсності, інформацію А.Авакова про провину О.Тягнибока в сутичках між протестувальниками та правоохоронцями біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року, коли від вибуху гранати загинули кілька нацгвардійців і постраждали понад 140 людей. "Визнати недостовірною і такою, що принижує честь, гідність О.Тягнибока, інформацію, поширену 31 серпня 2015 року під час проведення брифінгу А.Аваковим… а саме: "Я безпосередньо звинувачую Олега Тягнибока. Він привів бандитів, які вбивали і калічили наших солдатів", - йдеться в резолютивній частині рішення суду.

У зв'язку з цим суд зобов'язав МВС України "протягом одного місяця з дня набуття рішенням законної сили провести брифінг і спростувати недостовірну інформацію, оприлюднену міністром внутрішніх справ".

У рішенні суду зазначено, що його може бути оспорено в Апеляційному суді Києва в десятиденний термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА